Wpis z mikrobloga

#kpo #afera #patodeweloperka

Pierwszy w---w na psiedciembiorców już wam minął? To ja polecam sobie poczytać Patopaństwo Jana Śpiewaka, żeby przypadkiem nie wyjść ze słusznego oburzenia.

Mi lektura odświeżyła kilka wspomnień w głowie - moja matka pielęgniarka harująca na dwa etaty, moja pierwsza praca za trzy złote za godzinę (kurrrr) na umowie śmieciowej, polisolokaty, kredyty frankowe, bełkot ekspertów od ekonomii w mediach, sranie na "patusów" żyjących za 500+;
a obecnie - budowanie osiedli w polu bez infrastruktury, kosmiczne ceny mieszkań, obniżanie opodatkowania i składek dla przedsiębiorców i wiele, wiele, więcej.

Szczególnie polecam na wakacjach w Polsce, idealnie się komponuje z paragonami grozy za czarniaka.
SzalonyOgorek - #kpo #afera #patodeweloperka

Pierwszy w---w na psiedciembiorców już ...

źródło: 1000019905

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PodniebnyMurzyn: bral bym z pocalowaniem reki.
ja w 12-13 mialem 8pln wykonujac obowiazki inzyniera. A i tak nie mialem zle bo moi znajomi w innej firmie mieli 4,90 a jak sie sprawdzili po pol roku to podwyzka o pisiont groszy. W prawdzie studiowalismy wtedy dziennie ale kazdy w robocie mial normalne obowiazki, jak kazdy inny inzynier. Ja w czasie semestru mialem normalnie minumum 160h w miesiacu (a do tego jeszcze
  • Odpowiedz
@DziadLab: laptop w 2000 roku? Nieźle Ci się powodziło jak na po maturze, bo wybór był mały i najtaniej to było koło 3000 (zwykłe atx kosztowały 2000-5000 w 00r). Ja płaciłem 3300 (chyba z najtańszych nowych) bodajże w 2001 plus 2000 za nagrywarkę cd i ploter za wielokrotność. Używanych niemal nie było, jakiś tam większy wybór był tylko na Grzybowskiej i Wolumenie, ale nie każdy lubił.
  • Odpowiedz
Co za problem otworzyć jakąś Pizzernie czy coś innego.

@ipkis123: Bo dzisiaj obecnie na start musisz wyłożyć 50-80k na taką pizzerię przy dobrych wiatrach. No łatwo odłożyć co nie? A nie czekaj jednak niezbyt chyba, że dziadujesz nawet na jedzeniu.
  • Odpowiedz