Aktywne Wpisy
Guadalajara +95
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +123
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Wstłukują taki oskarek albo julka na swoim srajfonie jakieś hehe trudne słowo które przed chwilą usłyszeli do wyszukiwarki i wyskakuje im takie coś...
Koń by się uśmiał. Już miałem kilka kłótni IRL(!1!1) o definicję słów z ignorantami którzy łykają wszystko jak pelikany co tylko wyskoczy im w wyszukiwarce(a pierwsze wyskakuje to sremni, tak więc...)
I nie, chatGPT nie jest w niczym lepszy.
#ai #openai #chatgpt #sztucznainteligencja #gemini #zalesie
źródło: temp_file1215790185450385151
Pobierz@Mystoo: IMO:
To tak jakbyś pogadał wioskowym głupkiem, i na podstawie tego opracował wniosek: "ludzie są totalnie upośledzeni".
Podsumowanie AI wyszukiwania u Google, korzysta z bardzo słabego modelu. Wypróbuj jakieś TOP modele AI, np. z tego zestawienia: https://artificialanalysis.ai/models
A nawet te TOP modele, to jeszcze są daleko od AGI, więc mają sporo ograniczeń, wiec mogą rozczarować kogoś, kto nie zna ich ograniczeń.
źródło: image
Pobierzźródło: temp_file8591410580276861319
PobierzPo prostu chciałem zwrócić uwagę, że ta kwestia (podawanie precyzyjnych definicji słów po polsku) jeszcze bardzo mocno leży nawet względem innych funkcji AI, a takie natarczywe wpychanie gemini na przód przy wyszukiwaniu czegoś tylko wprowadza w błąd ludzi którzy nie potrafią weryfikować informacji.
Chciałem zwrócić też uwagę, że powszechnie wykorzystywane modele AI często też ma problem z weryfikowaniem informacji
@Mystoo: Nie jest upośledzona tylko ty zadajesz pytanie niewłaściwemu modelowi i wyciągasz z tego ogólne wnioski.
Zadałeś pytanie modelowi który służy do wyszukiwania informacji. To nie jest model konwersacyjny, to streszczenie które jest na górze wyszukiwarki googla jest zazwyczaj bardzo słabe. Ten model jest mały/tani (musi się zwrócić z reklam) i baaardzo
źródło: obraz
PobierzKomentarz usunięty przez autora