Wpis z mikrobloga

AI jest totalnie upośledzone jeżeli chodzi o znajomość precyzyjnych, słownikowych definicji słów, przynajmniej tych w języku polskim. Często używa on "społecznych" albo wręcz slangowych "definicji" słów, a czasami jego "definicje" są wgl jakieś z tyłka wyjęte.
Wstłukują taki oskarek albo julka na swoim srajfonie jakieś hehe trudne słowo które przed chwilą usłyszeli do wyszukiwarki i wyskakuje im takie coś...
Koń by się uśmiał. Już miałem kilka kłótni IRL(!1!1) o definicję słów z ignorantami którzy łykają wszystko jak pelikany co tylko wyskoczy im w wyszukiwarce(a pierwsze wyskakuje to sremni, tak więc...)
I nie, chatGPT nie jest w niczym lepszy.
#ai #openai #chatgpt #sztucznainteligencja #gemini #zalesie
Mystoo - AI jest totalnie upośledzone jeżeli chodzi o znajomość precyzyjnych, słownik...

źródło: temp_file1215790185450385151

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

AI jest totalnie upośledzone

@Mystoo: IMO:
To tak jakbyś pogadał wioskowym głupkiem, i na podstawie tego opracował wniosek: "ludzie są totalnie upośledzeni".
Podsumowanie AI wyszukiwania u Google, korzysta z bardzo słabego modelu. Wypróbuj jakieś TOP modele AI, np. z tego zestawienia: https://artificialanalysis.ai/models
A nawet te TOP modele, to jeszcze są daleko od AGI, więc mają sporo ograniczeń, wiec mogą rozczarować kogoś, kto nie zna ich ograniczeń.
Arkass - >AI jest totalnie upośledzone 

@Mystoo: IMO:
To tak jakbyś pogadał wioskowy...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Arkass ale ja zdaję sobie sprawę z potencjału jak i ograniczeń AI.

Po prostu chciałem zwrócić uwagę, że ta kwestia (podawanie precyzyjnych definicji słów po polsku) jeszcze bardzo mocno leży nawet względem innych funkcji AI, a takie natarczywe wpychanie gemini na przód przy wyszukiwaniu czegoś tylko wprowadza w błąd ludzi którzy nie potrafią weryfikować informacji.
Chciałem zwrócić też uwagę, że powszechnie wykorzystywane modele AI często też ma problem z weryfikowaniem informacji
  • Odpowiedz
AI jest totalnie upośledzone

@Mystoo: Nie jest upośledzona tylko ty zadajesz pytanie niewłaściwemu modelowi i wyciągasz z tego ogólne wnioski.

Zadałeś pytanie modelowi który służy do wyszukiwania informacji. To nie jest model konwersacyjny, to streszczenie które jest na górze wyszukiwarki googla jest zazwyczaj bardzo słabe. Ten model jest mały/tani (musi się zwrócić z reklam) i baaardzo
kwanty - >AI jest totalnie upośledzone

@Mystoo: Nie jest upośledzona tylko ty zadaje...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Zapytaj w google o bilety na mecz to ci poda ceny z czapy, ulgi które dawno nie istnieją. Powie że podjazd dla niepełnosprawnych jest w zupełnie innym miejscu niż faktycznie. Potem idziesz do kasy i robisz z siebie idiotę 🤣
  • Odpowiedz