Aktywne Wpisy

Larsberg +33
Redaktorzyna namawia by zostać niewolnikiem systemu xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent

mk321 +1
#gielda #sp500 #stoxx600 #etf
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).

Część kolejna sagi o Januszu cieciówek i głupim anonie, chyba czas znaleźć tag. Weźmy #januszcieciowania
Wziąłem teraz pasek od czerwcowego wynagrodzenia i k---a, Janusz nieźle tnie w c---a...
- Za 160 godzin pracy (bez bonusu nocnego) zarobiłem niby 4000 zł (Janusz musiał to dorównać do minimalnej) brutto, co daje 25 zł brutto - na umowie niby widniało "25 zł + bonus za godziny nocne" (bez wspomnienia, czy brutto, czy netto i ile wynosi bonus), ale minimalna w 2025 to 30,50 zł brutto
- Po wyliczeniu stawki godzinowej wraz z ustawowym bonusem 20% za godziny nocne wychodzi mi 25,07 zł brutto, czyli nawet nie stawka minimalna netto
- Na rękę niby wychodzi mi 22,59 zł
Janusz chyba beknie i to po chuju...
#przegryw #praca #pracbaza #antykapitalizm #cieciowacontent #problemywpracy #j------------y #j----------y #bekazjanuszy
źródło: IMG_20250805_110455298-EDIT
PobierzDodaję edit tutaj:
W punkcie "Po wyliczeniu stawki godzinowej wraz z ustawowym bonusem 20% za godziny nocne wychodzi mi 25,07 zł brutto, czyli nawet nie stawka minimalna netto" należy
Minimalna 30,50 na godzinę jest w przypadku zlecenia, nie UoP.
Nałożyłem sobie stawkę na czerwiec z widełek UOP w kalkulator wynagrodzeń z takimi opcjami i wyszło mi 24,58 a nie 22,59 na rękę, ale to może mój błąd. Komornik i tak zassie wszystko powyżej 3500
źródło: image
PobierzNie wiem, kusi mnie poszukać wśród znajomych księgowej/księgowego i niech mi na to
5 godzin pracy + jedna na rehabilitację
Wolne weekendy
+ To nie cieciowna
Nie nudze sie
A ty jeszcze walisz nadgodziny
Janusz traktuje cię jak psa przywiązanego z buda
@JuanPablitoSegundo_2137: Po co?. Na umowie masz wpisaną minimalna czyt. 4666 brutto i tyle dostaniesz. Ilość godzin w miesiącu przydaje się do wyliczenia stawki za nadgodziny np. praca w sobotę w lipcu za 100% = 405,73 zł a w sierpniu 466 zł bo jest 20 dni roboczych.