Wpis z mikrobloga

No i c--j z panem, panie Janusz

Część kolejna sagi o Januszu cieciówek i głupim anonie, chyba czas znaleźć tag. Weźmy #januszcieciowania

Wziąłem teraz pasek od czerwcowego wynagrodzenia i k---a, Janusz nieźle tnie w c---a...

- Za 160 godzin pracy (bez bonusu nocnego) zarobiłem niby 4000 zł (Janusz musiał to dorównać do minimalnej) brutto, co daje 25 zł brutto - na umowie niby widniało "25 zł + bonus za godziny nocne" (bez wspomnienia, czy brutto, czy netto i ile wynosi bonus), ale minimalna w 2025 to 30,50 zł brutto
- Po wyliczeniu stawki godzinowej wraz z ustawowym bonusem 20% za godziny nocne wychodzi mi 25,07 zł brutto, czyli nawet nie stawka minimalna netto
- Na rękę niby wychodzi mi 22,59 zł

Janusz chyba beknie i to po chuju...

#przegryw #praca #pracbaza #antykapitalizm #cieciowacontent #problemywpracy #j------------y #j----------y #bekazjanuszy
JuanPablitoSegundo_2137 - No i c--j z panem, panie Janusz

Część kolejna sagi o Janus...

źródło: IMG_20250805_110455298-EDIT

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@meisnois: zedytowałem, ale i tak to się średnio kalkuluje w momencie zapisu "25 zł + bonus za godziny nocne", jeśli wychodzi stawka 25,07 zł, bo ile tego bonusu? Nawet nie 1/3 procenta? Plus stawka minimalna brutto to 30,50, a nie 25

Dodaję edit tutaj:

W punkcie "Po wyliczeniu stawki godzinowej wraz z ustawowym bonusem 20% za godziny nocne wychodzi mi 25,07 zł brutto, czyli nawet nie stawka minimalna netto" należy
  • Odpowiedz
@JuanPablitoSegundo_2137: masz minimalną - 4666pln brutto - 3510 na ręke - 20 z groszami za godzinę na rękę co jest równe 29pln z groszami brutto - według widełek UoP, więc no tutaj się wszystko zgadza, jeżeli mówimy o brutto.
Minimalna 30,50 na godzinę jest w przypadku zlecenia, nie UoP.
  • Odpowiedz
@meisnois: tylko nigdzie o tym nie wspomniałem, ale jako osoba przed 26 rokiem życia łapię się w zerowy PIT, więc moje kalkulacje prawdopodobnie poza tym 30,50 nie mają raczej błędu.

Nałożyłem sobie stawkę na czerwiec z widełek UOP w kalkulator wynagrodzeń z takimi opcjami i wyszło mi 24,58 a nie 22,59 na rękę, ale to może mój błąd. Komornik i tak zassie wszystko powyżej 3500
JuanPablitoSegundo_2137 - @meisnois: tylko nigdzie o tym nie wspomniałem, ale jako os...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@kiedyswygramzycie: mnie na "nadgodzinach" w samym czerwcu wyruchali (według ich stawki) na prawie 2900, w lipcu mi się nawet liczyć nie chce, a oddać tego w postaci czasu wolnego nie zamierzają, bo nie ma kogo wsadzić w to miejsce (dosłownie, jak ktoś idzie na L4 to reszta j---e kolejne nadgodziny, bo i tak jebiemy w miesiącu przynajmniej jedną zmianę ponad stan, zawsze zaplanowaną) i pocałuj pan misia w dupę
  • Odpowiedz
@JuanPablitoSegundo_2137: tylko 1000zl netto mniej ode mnie
5 godzin pracy + jedna na rehabilitację
Wolne weekendy
+ To nie cieciowna
Nie nudze sie
A ty jeszcze walisz nadgodziny
Janusz traktuje cię jak psa przywiązanego z buda
  • Odpowiedz
Janusz liczył stawkę do etatu tj, 160h, a ja sam liczyłem 168h

@JuanPablitoSegundo_2137: Po co?. Na umowie masz wpisaną minimalna czyt. 4666 brutto i tyle dostaniesz. Ilość godzin w miesiącu przydaje się do wyliczenia stawki za nadgodziny np. praca w sobotę w lipcu za 100% = 405,73 zł a w sierpniu 466 zł bo jest 20 dni roboczych.
  • Odpowiedz