Wpis z mikrobloga

• 204
@cr_7 już 17??? Pamiętam jak już był za 5 zł i to był szok, że ktoś jednego ziemniaka sprzedaje w cenie dwóch kg, ale 17 to jest dla mnie szok. A kolejki pewnie dalej stoją?
  • Odpowiedz
@cr_7: ja już kiedyś o tym pisałem, więc powtórzę jeszcze raz, bo znam temat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mister Twister ( ) Te urządzenia i resztę sprzętu produkuje i sprzedaje znajomy ( ͡° ͜ʖ ͡°) a w zasadzie były szef mój, Wojtek, a to druga firma jego :) ja pamiętam, że gdzieś w okolicach 2012 roku zaczynał
  • Odpowiedz
U was tylko za 17? W Gdansku na jarmarku dominikanskim jest za 20 i kolejka taka sie ustawia, ze trzeba z 10 minut czekac zeby sie dostac do kasjera.
  • Odpowiedz
@cr_7: Nie bronie osoby ktora sprzedaje to za tyle bo po pierwsze na idiotach sie zarabia po drugie jesli ktos mysli ze to cena za samego ziemniaka to tez troche xd. Jak ceny tych ziemniakow ciagle ida do gory to teraz pytanie kto jest idiota ? bo na pewni nie osoby ktore go za tyle sprzedaja, skoro ciagle on jest i cena rośni...( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mizimizia: powiem ci jak to dziala:
- ktos otwiera stoisko z kartoflem przez 3 mc sezonu
- chce zyc caly rok za 3 mc pracy X takich stoisk (czesto bardzo ograniczonej)
- zeby tak zrobic trzeba p-------c marze do oporu, koszt produkcji X lat temu liczac wszystko to moglo byc realnie 50gr - 1pl, koszt x 10 = 5zl, drogo ale w sezonie polak wezmie
- koszty wzrosly z 50
  • Odpowiedz