Aktywne Wpisy
kutix99 +380
Wyobraźcie sobie: kupujecie dziecku książki za kilkaset złoty co rok, bo „taka jest lista” — a otwieracie i widzicie to samo, co było rok wcześniej. Tylko inna kolejność rozdziałów i zmienione kilka zadań. Wydawnictwa i system edukacyjny stworzyły model, w którym stały obrót podręcznikami jest niemal gwarantowany. Nauczyciele wybierają serie (często wspierane darmowymi materiałami), ministerstwo ogłasza „aktualizację”, a rynek używanych książek dostaje po łapkach. To nie jest przypadek — to biznes kosztem

#biologia #sen #spanie #zdrowie #praca
Pracowaliście kiedyś na zmiany? Wasze życie po tym nie jest takie samo? :D
Tak se myślałem ostatnio czy to jest tak jak mi się wydaje, dla przykładu, jeżeli przy normalnej pracy fizycznej musisz spać 9 godzin to po tygodniu nocek jesteś w plecy tak gdzieś -20 godzin snu, zakładając że idziesz spać o 7, śpisz do 14 a
Pracowaliście kiedyś na zmiany? Wasze życie po tym nie jest takie samo? :D
Tak se myślałem ostatnio czy to jest tak jak mi się wydaje, dla przykładu, jeżeli przy normalnej pracy fizycznej musisz spać 9 godzin to po tygodniu nocek jesteś w plecy tak gdzieś -20 godzin snu, zakładając że idziesz spać o 7, śpisz do 14 a

#kiszak #ludologia
Komentarz usunięty przez autora
źródło: image
PobierzNo dla mnie wiedzmin 3 to gowno dla casuali...
tak samo jak soulsy, bo walka w melee polega na tym samym. Bede sie powtarzal, ale wlasnie tem image rumuna jest najsmieszniwjszy, gdzie nawet w te casualowe soulsy nie ogarnia za dobrze na te tysiace spedzonych godzin.
wiem, że ciśniemy tutaj bekę z rumuna i oświeconych graczy, którym gierka zmieniła postrzeganie życia(xD), ale będę bronić soulsów jako gierek dobrych, ale nie dla każdego(i nie idealnych).
Nie można porównywać walki soulsowej do Wiedzmina 3. W obu przypadkach pizgasz atak i unik, z tym, że w Wiedzminie jest to na maxa oskryptowane, a w walkach na trudniejszym poziomie praktycznie zatracasz się w transie na parę
@
@Duszqable: Wypraszam sobie, ja akurat wzgardzałem soulsami jeszcze zanim poznałem kiszaka (・へ・)
@ActiveekHere: Akurat Wiedźmin to z rpgami za wiele wspólnego nie ma. Grasz zawsze ściśle określoną postacią i co gorsza - zawsze tym samym typem oręża. Ta gra to de facto fabularny hack & slash, nic więcej. Dark Soulsy mają o wiele więcej z typowego rpga.