Wpis z mikrobloga

@Piastan: no miliona może nie dostame na hipotekę bo mam i tak za niskie zarobki ale do 100 k gotówkowego spokojnie dostaje. Akurat mi możesz wszystko wmówić ale ja mam tak dobra historię w BIK że mi dają kredyty od strzała xD
  • Odpowiedz
@Piastan: co ty pie*dolisz xD dostałem kredyt na pół miliona złotych bk2% + wkład własny od państwa dzięki ratką na allegro .

A rok temu wziąłem kredyt 70k na auto. Doradcą kredytowym nie będziesz
  • Odpowiedz
@Piastan: przepraszam, wyszło dokładnie 140k
Mogłem wziąć kredyt wcześniej, nie potrzebowałem do tego bk2. Nie miałem żadnej historii kredytowej poza allegro.
Dlaczego piszesz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia i głosisz nieprawdę. Każda pożyczka się liczy czy to parabank czy cokolwiek innego . Liczy się terminowość .
  • Odpowiedz
@Piastan: a jak myślisz kto mi ogarnął kredyt na mieszkanie ? No chyba nie ja sam xD To jest tona papierów do wypełnienia. Widzisz nie wiesz nawet jak wyglądają etapy brania kredytu a Ty mi tu prawisz, że allegro nie daje zdolności, a wręcz ja osłabia.
Pogrążasz się kolego
  • Odpowiedz
nie przez karty kredytowe, które u nas nigdy nie były i raczej nie będą szeroko popularne i z reguły biorą je firmy, lub ludzie, którzy z nich korzystają w miare odpowiedzialnie

@FrasierCrane: Mi mBank próbował wcisnąć kartę z limitem 25k przy zakładaniu konta zaraz po technikum, z brakiem jakiejkolwiek historii (telefon na kartę, życie za gotówkę, praca wakacyjna na czarno). WIęc to nie tak, że nie chcą wciskać, próbują ;)
  • Odpowiedz
@krebul: ależ oczywiście, że banki starają się je sprzedawać, sam je kiedyś sprzedawałem xD, tylko to jest jedna z tych rzeczy, która tak naprawdę nigdy nie chwyciła tak mocno w Polsce jak w krajach ze starszymi systemami bankowymi i nawet główne argumenty "sprzedażowe" dla cywili to (przynajmniej lata temu) to nie był wcale limit, ale wygoda w podróży, czy pewność transkacji online (bo wtedy np. wypożyczalnie samochodów tylko takie karty
  • Odpowiedz