Wpis z mikrobloga

@resource_1337: ocenia na podstawie BIK. Nasz młody biznesmen kupował na allegro i sprzedawał w lombardach. Jak przychodziła pora zapłaty to znowu brał graty z allegro na handel i spłacał raty w allegro. Model biznesowy się sprawdzał do momentu aż allegro przestało podnosić limit i nie było już za co kupić kolejnych fantów do opchnięcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
no swoją drogą ciekawe jak Allegro ocenia "zdolność kredytową" do AP. Dostęp mają chyba tylko do historii zakupów.

@resource_1337: przy zawieraniu umowy w regulaminie jest, że wysyłają dane i zapytania do 4 podmiotów. To jak normalne raty/kredyt jest
  • Odpowiedz
@resource_1337: pieniądze wykorzystane do spłacenia długu, trust me bro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powinien nazwać się Wiktoria i albo z-----ć z neta, albo wygenerować w AI jakąś atrakcyjną kobietę, to by pewnie zebrał, nawet z takim opisem.
  • Odpowiedz
@Pracuje_zdalnie_chyba: raczej tak nie będzie xd przynajmniej mam taką nadzieję, bo u nas karty kredytowe są (słusznie) kojarzone z czymś złym

chociaż raz na jakiś czas można zobaczyć jak właśnie amerykańscy biznesmeni mówią "używanie karty debetowej to głupota, bo płacisz swoimi pieniędzmi więc je tracisz, a jak używasz karty kredytowej to twoje pieniądze nie znikają" i ludzie to kupują xD
  • Odpowiedz
@Pracuje_zdalnie_chyba: raczej tak nie będzie xd przynajmniej mam taką nadzieję, bo u nas karty kredytowe są (słusznie) kojarzone z czymś złym

@LuznaPusi: Będzie, tyle, że nie przez karty kredytowe, które u nas nigdy nie były i raczej nie będą szeroko popularne i z reguły biorą je firmy, lub ludzie, którzy z nich korzystają w miare odpowiedzialnie. Prędzej przez najróżniejsze "płatności odroczone", których to się mnoży i wszędzie są
  • Odpowiedz
raczej tak nie będzie xd przynajmniej mam taką nadzieję, bo u nas karty kredytowe są (słusznie) kojarzone z czymś złym

Zgodzę się, natomiast i tak taki sam mechanizm powstanie tylko, że zamiast kart kredytowych będziemy brali wszystko na raty 0% zupełnie tak jak robią w usa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

chociaż raz na jakiś czas można zobaczyć jak właśnie amerykańscy biznesmeni mówią "używanie karty debetowej to głupota, bo płacisz swoimi pieniędzmi więc je
  • Odpowiedz