Wpis z mikrobloga

Brał rzeczy na raty i sprzedawał w lombardzie żeby mieć gotówkę xD

mose ktoś mu powie że są kredyty gotówkowe

@czechu92: ciekawe, może sprawdził że jak opchnie w lombardzie to strata i tak będzie niższa niż % kredytu ¯\(ツ)/¯ jeżeli to zrobił to faktycznie ma łeb do interesów ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
ja pierdziu, ja mam 29 lat, dziesiątki tysięcy oszczędności na koncie, stałą prace i dali mi 800 zł xDD

@kiedyswygramzycie: no niestety, jak chce się mieć wiarygodność kredytową to trzeba brać pożyczki nawet wtedy kiedy ich nie potrzebujemy, porąbany system xD

shiverr - > ja pierdziu, ja mam 29 lat, dziesiątki tysięcy oszczędności na koncie, st...

źródło: allegro pay

Pobierz
  • Odpowiedz
@resource_1337: Jest allegro pay i allegropaypo. Te pierwsze daje limit na podstawie historii zakupów i nawet ktoś bez zdolności może to wziąć. Działa to w sumie mniej-więcej jak karta kredytowa. Natomiast to drugie jest jak zwykła pożyczka.

Jak się spłaci allegro pay to potem dają większy limit, ale chyba max to jakieś 8k. W sumie użyteczna opcja jak trzeba coś droższego kupić, dużo wydatków było i nie chce się ruszać
  • Odpowiedz
@kiedyswygramzycie:
Bo oni zwiększają te środki stopniowo. Mi też tyle dali na początku ale skoro korzystam to zwiększają i już dojechałem do 7k. W sumie allegro pay pomaga mi trzymać wydatki na tej platformie pod kontrolą bo zawsze widzę podsumowanie ile mam spłacić i jak przekraczam 300 zł to już porządnie się zastanowię czy nadal wydawać czy dany wydatek jest potrzebny.
  • Odpowiedz
  • 2
@resource_1337 geniusz biznesu :) zamiast sprzedać 5% taniej na Allegro, to za 50% oddawał do Lombardu :)

I takie typy później piszą, że szef to Janusz i kapitalistycznie wyciska pracownika. No i po co matura!!!
  • Odpowiedz
piękna lekcja dorosłości, swoja drogą w jaki sposób dali 19 latkowi prawie 4k

@ryssiek: Jak dobrze pamiętam to jak coś chciałem  wziąć na raty 0% na allegro to weryfikowali mnie w banku, musiałem wypełnić formularz z zarobkami i inne bezdety tu po prostu rzucili 4k w jakiegoś typa xD
  • Odpowiedz
@resource_1337: kurczę, ja też poproszę 1200 na spłatę zadłużenia na Allegro ( ͡ ͜ʖ ͡)

Generalnie kupując coś na Allegro droższego, niż kilka stówek, zawsze rozbijam sobie to na dwie raty w Allegro Pay. Raz, że płatność jest odroczona dwa - rozbijam sobie to na dwa miesiące, a nie płacę na raz. W zasadzie nic mnie to nie kosztuje, a historia kredytowa jest budowana, bo
jakislogin - @resource1337: kurczę, ja też poproszę 1200 na spłatę zadłużenia na Alle...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
używanie karty debetowej to głupota, bo płacisz swoimi pieniędzmi więc je tracisz, a jak używasz karty kredytowej to twoje pieniądze nie znikają

@LuznaPusi: Bo tak jest... dopóki korzystasz z grace period to masz kasę za darmo i instrument małego, codziennego zarządzania płynnością. A że część ludzi wpadnie w pułapkę to statystyka na którą liczą banki.
  • Odpowiedz
@ryssiek mi na studiach i jeszcze wtedy bez pracy też dali 4200. zakładam, że to u nich minimalny pułap, jeśli nie masz innych zobowiązań kredytowych? nie wiem, może chcą też znaleźć parudziesięciu takich wiktorków i ich rżnąć ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz