Wpis z mikrobloga

Ależ mine wkur*ają takie bananowe Oskarki które kreują się kopiuj-wklej na Zuckerbergów. Taki oskarek opowiada kropka w kropkę historię jakby był ku*wa Elonem Muskiem. Ojojoj.... ciężko pracowałem, moi rodzice nie som biznesmenami... skromni ludzie pracujący na stołkach dyrektorskich w korporacjach... ja sam w wieku 11-lat sprzedałem swoją hulajnogę elektrycznom którą kupili mi rodzice za 10k i ja młody biznesmeen wpadłem na pomysł żeby sprzedać jom.... Byłem taki kreatywny i pomysłowy, sprzedałem hulajnogę od rodziców i tak zarobiłem pierwsze piniążki. Rodzice kupowali mi limitowane kolekcje markowych butów Nike, a ja odsprzedawałem je z Polski za granicę w wieku 15 lat.
Dzieci śmiały się ze mnie że nie jestem z Warszawy, pochodzę z Konstancinia - wioski pod Warszawą.
Nie skończyłem jeszcze 20 lat, ale już mam pozakładane spólki z.o.o. i fundacje. Wszystko oczywiście osiągnołem sam, cięzko pracując 24/7. Teraz mieszkam w San Francisco. Rozwijam mój gowno agent AI finansowany z piniązków od inwestorów. Są 30-40 latkowie z większą wiedzą ode mnie ale ja jestem najbardziej podobny do Zuckerberga i jestem w jego wieku kiedy on zakładał facebooka, dlatego oni dają mi piniążki na mojego gowno agenta AI który jest tylko mi do zycia potrzebny. W Forbsie opowiadam debilom że robię wielkie rzeczy i zmieniam świat na lepsze.

#it #praca #programowanie #programista15k #pracait #binzes #warszawa #pieniadze
p0melo - Ależ mine wkur*ają takie bananowe Oskarki które kreują się kopiuj-wklej na Z...

źródło: obraz_2025-07-26_132759686

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polski_chinczyk_kek egotyzm atrybucyjny i jest masa badań na ten temat. Nawet jak dasz komuś milion dolarów to za rok będzie uważał że one wcale mu nie pomogły w rozwoju tylko uwydatniły dobre cechy i tak naprawdę by zrobił to wszystko sam bo jest tak zajebisty
  • Odpowiedz
@p0melo: Początkowo myślałem, że jesteś zawistnym hejterem, ale postalkowałem trochę typa w necie i rzeczywiście robi jakieś gównoapki, miał praktyki w jakiejś firmie z Ameryki i w sumie to wszystko. Nie ma żadnych spektakularnych osiągnięć. Jest jedynie takim wannabe cukierbiergiem. xD
  • Odpowiedz
@p0melo: Początkowo myślałem, że jesteś zawistnym hejterem, ale postalkowałem trochę typa w necie i rzeczywiście robi jakieś gównoapki, miał praktyki w jakiejś firmie z Ameryki i w sumie to wszystko. Nie ma żadnych spektakularnych osiągnięć. Jest jedynie takim wannabe cukierbiergiem. xD

@Speedy: Jaranie się w 2025 r., że Polak coś zrobił dla firmy z Doliny Krzemowej to xD
  • Odpowiedz
@p0melo: Obaj to banany, zrobili dwa słabe produkty, nie wygrali w YCombinatorze, nikt się ich Golfem (to nazwa produktu) nie zainteresował, a arty są kupione na Whitepress przez ich mentora Piotra Karwatkę.

PS. Byłem ich mentorem w innym hackathonie. Całe środowisko startupowe w Polsce to szambo, albo kolesiostwo, albo bananowe dzieci bawiące się w "przedsiebiorczość". Mógłbym zrobić o tym AMA, bo tam odchodzą takie wałki i krętactwo, że to głowa
  • Odpowiedz
@peoplearestrange ty z całą wręcz pewnością nie osiągnąłeś w życiu nic bo nie potrafisz zrozumieć prostych rzeczy… bo nigdzie nie napisałem, że taka jest miara sukcesu. Domyślam sie, że raczej nie musieli zbierać na ten artykuł przez pół roku. Domyślam się, że raczej nie napisali w tym artykule samych bzdur i kłamstw. Jak dla mnie - jeśli spełniają się w tym co robią, kochają swoją pracę i są w życiu szczęśliwi
  • Odpowiedz
@caramelcenter: @peoplearestrange Napiszę tutaj komentarz i bardziej zrobię z tego bulletpoints. Będę pisał też prostszym językiem, bo nadużywam często żargonu.

1) Budowa dowolnego produktu, niezależnie czy to produkt cyfrowy, jakiś SaaS czy twarda technologia, np. jakaś elektronika, jest zawsze w opór trudna, dlatego nigdy nie hejtuję pomysłów. Każdy pomysł jest dobry, tylko po prostu większość z nich, jest zwyczajnie nieeokonomiczna.

2) Hejtuję za to słabe pomysły, które są opakowane w PR
  • Odpowiedz