Aktywne Wpisy
smieszek321 +95
To OKI to jest praktycznie likwidacja podatku belki a ludzie narzekają, że nie obniżyli go XD
Mam powiedzmy 1mln i zarobię te 20% w ciągu roku (bijąc indeks sp500 oczywiście bo jeśli nie to kup etf na sp500 i nie interesuj się giełdą)
Aktualnie:
podatek od 200000 * 0.19 = 38000zł
Propozycja
Mam powiedzmy 1mln i zarobię te 20% w ciągu roku (bijąc indeks sp500 oczywiście bo jeśli nie to kup etf na sp500 i nie interesuj się giełdą)
Aktualnie:
podatek od 200000 * 0.19 = 38000zł
Propozycja

xionacz +297
źródło: temp_file456934236929464843
Pobierz

Był przeciwnikiem skrajnej prawicy i komunizmu.
Józef Piłsudski gdyby żył to za wspieranie Rosji i skrajnej prawicy by ich rozstrzelal na miejscu ;)
#polityka #bekazpodludzi
źródło: IMG_6572
PobierzSwoją drogą połowa naszego narodu też by zwyzywała Kościuszkę od lewaków. Mam wrażenie, że za 200 lat (jeżeli będzie nadal Polska) to słowo dobrodzieja księdza nadal będzie dla niektórych najważniejsze.
Po 2015 r. PiS przyciągnął wiele osób z dawnego aparatu PRL, którzy mieli zawsze prorosyjskie lub proradzieckie inklinacje.
Dziś to często oni tworzą ideologiczne zaplecze „suwerennościowej” Polski.
Nadrzędnym celem PiSu jest utrzymanie wpływu więc nie przeszkadza im już flirt z antyestablishmentowymi środowiskami, nawet jeśli są proputinowskie.
Piłsudski był też przeciwny dyskryminacji Ukraińców i traktowaniu ich jak obywateli drugiej kategorii w 2 RP.
On bardziej celował w coś w rodzaju konfederacji (takiej prawdziwej) wolnych państw działających przeciwko Rosji.
Ty wsm tym postem pokazałeś tylko, że chłop jest inny niż twoje oczekiwania wobec niego...
@Sin-: chciałbym zaznaczyć, że jakby Niemcy zaproponowały ruszyć razem na Rosję, to by odmówił, nawet jakby to mogło skutkować wojną z nimi.
Jednocześnie by chętnie zrobił zachodnie ziemię Ukrainy, jako polskie ziemie.
Za to jeśli chodzi o granicę, to by rozstrzelał tych, którzy przechodzą. (patrz przykład Polaka, który umarł z rąk litewskich za
@Idaho597: Fałszywa alternatywa - jak nie kiła to cholera.
Można być przeciwko Rosji oraz przeciwko
Ja, Tadeusz Kościuszko, przysięgam w obliczu Boga całemu Narodowi Polskiemu, iż powierzonej mi władzy na niczyj prywatny ucisk nie użyję, lecz jedynie jej dla obrony całości granic, odzyskania samowładności Narodu i ugruntowania powszechnej wolności używać będę. Tak mi Panie Boże dopomóż i niewinna męka Syna Jego.
Był przeciwnikiem skrajnej prawicy i komunizmu.
Józef Piłsudski gdyby żył to za wspieranie Rosji i skrajnej prawicy by ich rozstrzelal na miejscu ;)
Był też dyktatorem, przejął władzę siłą, nie liczył się z mniejszościami. Nie wygląda to na bohatera lewicy.
Sam się doinformuj człowieku.
1. Rzekomo doprowadził do II Wojny Światowej
NIEPRAWDA. To absurdalne uproszczenie. Sanacja po śmierci Piłsudskiego (1935) popełniła wiele błędów w polityce zagranicznej, ale nie można obarczać samego Piłsudskiego odpowiedzialnością za wybuch wojny wywołanej przez Niemcy i