Wpis z mikrobloga

@aoc9069: diesel jest zawsze bardziej ryzykownym wyborem niż benzyna, ale w zasadzie taki zakup to loteria. Możesz jeździć w miarę bezawaryjnie przez długi czas, albo rozkraczyć się po przejechaniu pierwszych 100 km ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@aoc9069: wtryskiwacze, jak ma dpf to dpf i turbo może pójść nie tak ;p
Diesel super dopóki jest sprawny, jak się coś zepsuje to robią sie spore koszty jak chce się porządnie naprawić
  • Odpowiedz
@aoc9069 nie ma sprawnych aut do 5 k z klimatyzacją i 5 drzwiami. Oczywiście możesz trafić jakis np Suzuki Swift po dziadku co w szopie ja trzymał ale takie oferty to 1 na 10000 przypadków.
W tym przypadku diesel więc zaraz w-----e jakąś uszczelka z pod głowicy i koszt naprawy 10 k.
Ale podejrzewam coś grubszego też w podwoziu jakąś ruda co się rozpadnie za rok lub dwa.
Tak czy siak
  • Odpowiedz
@taxi_driver92: pan ekspert widzę się znalazł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aoc9069 Powiem tak BMW generacji tego p--------o designu to śliski temat. Diesel 2.0 pomimo bycia silnikiem doładowanym jest rozsądniejszym wyborem od występujących w tym modelu benzyn.

Poszedłbym do jakiegoś serwisu BMW i zapytał czy mają coś na sprzedaż, mimo wszystko lepiej kupić tak niż od Oskara Vifońskiego
  • Odpowiedz
  • 0
@aoc9069 nie ma tych modeli sprawnych w tej cenie, na pewno w opisie ogłoszenia lista co do wymiany i naprawy, albo gość szuka podjaranego jelenia, aby sprzedać jak najszybciej, a na każdej umowie zapis "kupujący zna stan techniczny pojazdu" i nara.
  • Odpowiedz
@Kolegiusz

Nawet dla wspomnianych małych aut te 5 k to dalej trochę mało żeby mieć pewność że za 2 lata się nie rozpadna

A jak będzie za ile to pewność, że się nie rozpadną?

Jestem Januszem, kupuję za 5k i to samo wystawiam za 25k. Ty kupujesz ode mnie, bo wtedy "masz pewność, że się nie rozpadnie", a ja jestem 20k do przodu :)
  • Odpowiedz
@mk321 tak tak tak szczególnie jak mówię że jedziemy na stację kontroli pojazdów przed zakupem a ty się zaczynasz wiercić na piecie obesrancu xd

To nie lata 2000 że ktoś będzie ci w twoje zapewnienia wierzył.
  • Odpowiedz