Też myślicie, że młode mamy do 20 lat można tylko podziwiać? ʕ•ᴥ•ʔ
Zwłaszcza, że: -decyduja się na dzidzię kiedy nie zawsze są warunki albo ojciec, -oddają swoje najlepsze lata dziecku, -rodzą w najlepszym genetycznie wieku na ciąże, -rezygnują z kariery w imię rodziny.
@jmuhha: to je zapładniaj, a nie piszesz te pantoflarskie bzdury na portalu dla przegrywów. Ile bachorów zmajstrowałeś z nastolatkami? Chętnie posłuchamy twojej opowieści.
@jmuhha wykopkom nie dogodzisz, jednego dnia płacz że baby nie chcą rodzić do trzydziestki, drugiego dnia wyzywanie matek po dwudziestce od karyn które dały w kiblu xD jutro bedziecie postować statystyki o tym jaką to mamy tragiczną demografię xD
@jmuhha najlepsze jest to że wiele koniec sukcesu miało dzieci wcześnie. Mojego kumpla rodzice wychowali go .... Jak jeszcze studiowali. Ojciec redaktor naczelny w tv. A matka prawnik. Da się? Da się. Nie mówiąc o politykach.
Ogunie to mieć dziecko w dzisiejszych czasach to wygrana w totka wystarczy ;) : - mieć pracę którą lubicie oraz sporo zarabiać - mieć na tyle dzianych rodziców by kupić mieszkanie/dom albo spadek po babci czy coś - na tyle się wypodróżować wybawić by
@jmuhha: Tak, na pewno fajnie prosić rodziców o kieszonkowe, żeby móc kupić pieluchy i być totalnie uzależniona finansowo od ojca dziecka (o ile udało się wybrać takiego, co nie sp*erdolił). Mokry sen konserw, gdzie kobieta = niewolnik.
@jmuhha zdecydowanie młode mamy nie mają łatwo. Zamiast sympatii i podziwu mogą liczyć co najwyżej na krzywe spojrzenia i etykietki nieodpowiedzialnych. Uważam że w zdrowym środowisku, w odpowiedzialnym społeczeństwie powinno być dokładnie tak jak piszesz. Macierzyństwo uczy odpowiedzialności, determinacji i absolutnie nie eliminuje z życia. To nawet nie musi być zresztą matka - jeżeli ojciec chcę zostać w domu i wychowywać dziecko, to proszę bardzo. Natomiast ważne jest żeby tych rodzice
Też myślicie, że młode mamy do 20 lat można tylko podziwiać? ʕ•ᴥ•ʔ
@jmuhha: Było po 6 jak napisałaś. Tak z rana zaczynać chlać? Większość tych cudownych mam przed 20 to wpadki i patusiary a nie bohaterki. Bo rozłożenie nóg to nic bohaterskiego. Część z tych młodych mam dzięki rodzinie będzie miało szansę się ogarnąć skończyć szkołę i jeszcze jako tak się w życiu ustawić. Reszta to
@jmuhha: Ta, smoki w tej bajce też były? Przytłaczająca większość mam przed 20 to wpadki, zostawiają bobasa z babcią i lecą na miasto. Jak myślisz, jakim cudem można mieć 3 dzieci przed 25? xD
@not_me: dokładnie, ja tam wolę żeby baba miała jakichś fach (niekoniecznie po studiach, a już na pewno nie po jakimś syfie jak europeistyka i inne zapchaj-dziury). Przykładowo niech se będzie jakąś księgową, czy HRówą. Może rok, może trzy, po tym czasie można myśleć o dziecku. A nie że dziecko jest zdane na 800+ i to co skapnie od starego.
Zwłaszcza, że:
-decyduja się na dzidzię kiedy nie zawsze są warunki albo ojciec,
-oddają swoje najlepsze lata dziecku,
-rodzą w najlepszym genetycznie wieku na ciąże,
-rezygnują z kariery w imię rodziny.
źródło: 1000018242
Pobierz@jmuhha: Brak warunków? Fajnie niech zgotuje piękne życie dziecku. Nic tylko podziwiać.
Ogunie to mieć dziecko w dzisiejszych czasach to wygrana w totka wystarczy ;) :
- mieć pracę którą lubicie oraz sporo zarabiać
- mieć na tyle dzianych rodziców by kupić mieszkanie/dom albo spadek po babci czy coś
- na tyle się wypodróżować wybawić by
Jasne, niech tylko miliarderzy sie rozmnazaja, a my prole to po co niby mamy sie mnozyc, skoro pracownikow mozna sobie przywiezc z innego kraju?
W ogole to jeszcze pogardźcie ludzmi, ktorzy podejmuja decyzje o posiadaniu dziecka nie zarabiajac 10k na osobe, bo czemu nie.
Uważam że w zdrowym środowisku, w odpowiedzialnym społeczeństwie powinno być dokładnie tak jak piszesz. Macierzyństwo uczy odpowiedzialności, determinacji i absolutnie nie eliminuje z życia. To nawet nie musi być zresztą matka - jeżeli ojciec chcę zostać w domu i wychowywać dziecko, to proszę bardzo. Natomiast ważne jest żeby tych rodzice
A ten wpis to nie sarkazm?
@jmuhha: Było po 6 jak napisałaś. Tak z rana zaczynać chlać? Większość tych cudownych mam przed 20 to wpadki i patusiary a nie bohaterki. Bo rozłożenie nóg to nic bohaterskiego. Część z tych młodych mam dzięki rodzinie będzie miało szansę się ogarnąć skończyć szkołę i jeszcze jako tak się w życiu ustawić. Reszta to
@jmuhha: Ta, smoki w tej bajce też były? Przytłaczająca większość mam przed 20 to wpadki, zostawiają bobasa z babcią i lecą na miasto. Jak myślisz, jakim cudem można mieć 3 dzieci przed 25? xD