Aktywne Wpisy

wojtek-polki +1212
Czyli mężczyzna który:
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
źródło: temp_file1429150910024872164
Pobierz
Bill_Kilgore +849
źródło: 1000059447
Pobierz

Zwłaszcza, że:
-decyduja się na dzidzię kiedy nie zawsze są warunki albo ojciec,
-oddają swoje najlepsze lata dziecku,
-rodzą w najlepszym genetycznie wieku na ciąże,
-rezygnują z kariery w imię rodziny.
źródło: 1000018242
Pobierz@jmuhha: Brak warunków? Fajnie niech zgotuje piękne życie dziecku. Nic tylko podziwiać.
Ogunie to mieć dziecko w dzisiejszych czasach to wygrana w totka wystarczy ;) :
- mieć pracę którą lubicie oraz sporo zarabiać
- mieć na tyle dzianych rodziców by kupić mieszkanie/dom albo spadek po babci czy coś
- na tyle się wypodróżować wybawić by
Jasne, niech tylko miliarderzy sie rozmnazaja, a my prole to po co niby mamy sie mnozyc, skoro pracownikow mozna sobie przywiezc z innego kraju?
W ogole to jeszcze pogardźcie ludzmi, ktorzy podejmuja decyzje o posiadaniu dziecka nie zarabiajac 10k na osobe, bo czemu nie.
Uważam że w zdrowym środowisku, w odpowiedzialnym społeczeństwie powinno być dokładnie tak jak piszesz. Macierzyństwo uczy odpowiedzialności, determinacji i absolutnie nie eliminuje z życia. To nawet nie musi być zresztą matka - jeżeli ojciec chcę zostać w domu i wychowywać dziecko, to proszę bardzo. Natomiast ważne jest żeby tych rodzice
A ten wpis to nie sarkazm?
@jmuhha: Było po 6 jak napisałaś. Tak z rana zaczynać chlać? Większość tych cudownych mam przed 20 to wpadki i patusiary a nie bohaterki. Bo rozłożenie nóg to nic bohaterskiego. Część z tych młodych mam dzięki rodzinie będzie miało szansę się ogarnąć skończyć szkołę i jeszcze jako tak się w życiu ustawić. Reszta to
@jmuhha: Ta, smoki w tej bajce też były? Przytłaczająca większość mam przed 20 to wpadki, zostawiają bobasa z babcią i lecą na miasto. Jak myślisz, jakim cudem można mieć 3 dzieci przed 25? xD