Aktywne Wpisy

Robię gołąbki dla faceta - tyle ile z tym roboty jprdl pierwszy i ostatni raz... #gotujzwykopem #kolacja
Oby mu smakowało
Oby mu smakowało
źródło: temp_file6254143273273872215
Pobierz
jatutylkopacze +189
Ciąg dalszy w sprawie oszusta Rafała Topczyńskiego.
Sąd z rigczem uwzględnił moje zażalenie na decyzję prokuratury, zwracając uwagę niebieskim, że wypadało by się trochę przyłożyć do roboty zanim zacznie się wysuwać tezy o niskiej szkodliwości społecznej.
Możliwe, że za jakiś czas będę wzywany więc jeśli ktoś z poszkodowanych przez Rafałka chciałby pomóc i podzielić się zapisem konwersacji, z którego wynika, że dopuścił się oszustwa, zapraszam na priv.
Tu
Sąd z rigczem uwzględnił moje zażalenie na decyzję prokuratury, zwracając uwagę niebieskim, że wypadało by się trochę przyłożyć do roboty zanim zacznie się wysuwać tezy o niskiej szkodliwości społecznej.
Możliwe, że za jakiś czas będę wzywany więc jeśli ktoś z poszkodowanych przez Rafałka chciałby pomóc i podzielić się zapisem konwersacji, z którego wynika, że dopuścił się oszustwa, zapraszam na priv.
Tu
źródło: 2025-10-18 15.51.02
Pobierz

Zwłaszcza, że:
-decyduja się na dzidzię kiedy nie zawsze są warunki albo ojciec,
-oddają swoje najlepsze lata dziecku,
-rodzą w najlepszym genetycznie wieku na ciąże,
-rezygnują z kariery w imię rodziny.
źródło: 1000018242
PobierzNawet trzeba. Często spotykane na przykład w Małopolsce i Podkarpaciu, gdzie średnia wieku ślubów, wieku urodzenia dziecka jest najmniejsza w Polsce. Jest też największa ilość ślubów konkordatowych
Co nie zmienia faktu że tak, wiek dwadzieścia kilka lat jest najlepszy do posiadania dziecka. Później w okolicach 30lat dzieci są już w miarę odchowane i można żyć. A nie babrać się w tym wieku w pieluchy.
@Ulic_Qel_Droma:
Poza tym, fajnie masz, że definiujesz sens życia wyłącznie jako posiadanie pieniędzy. Znam full ludzi, choćby w mojej rodzinie, którzy kokosów nie zarabiają, a wiodą mega fajne życie, mają spoko znajomych, jeżdżą sobie na ryby, mają hobby, odbywają wycieczki.
@Tyrande: dałem się nabrać, odpisuję na baita
Nie, problemem nie jest PR, tylko ogólnie zwiększona edukacja wśród ludzi (a szczególnie kobiet). Ludzie zaczynają myśleć przyczynowo skutkowo i widzą, że do takiego świata nie chcą sprowadzać nowego życia, ale też, że im dzieciak nic nie da.
Bogaci to tam jeszcze, bo ich dzieciak po dobrej edukacji kimś tam zostanie, ale Ci z biednych rodzin słabo.
Sama pochodząc z biednej (ale nie ubogiej) rodziny, trochę