Wpis z mikrobloga

w Ząbkach pali się blok, a w komentarzach w necie, że to przez to, że na wpuszczaliśmy ludzi z UPAdliny i “uśmiechnijcie się”. bo blok się pali, to my mamy się uśmiechać, czaicie? że to wina koalicji obywatelskiej xD nie wiem co się stało z polskim internetem, ale to ściek jak ja p------ę. jestem lekko rozgoryczony. zmierzamy w kierunku totalnego zdebilenia i nie ma już odwrotu. i mówicie co chcecie, ale według mnie to PiS odpowiada za totalne zdemolowanie mózgów swoich wyborców, a co za tym idzie, debaty publicznej. pora na detoks. nienawidzę tego co się dzieje w internecie teraz. #polska #polityka
powodzenia - w Ząbkach pali się blok, a w komentarzach w necie, że to przez to, że na...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie, nie nam oceniać kto jest debilem, a kto nie

@solejukowski: a niby komu?

PiS przez lata swojego panowania wmówił mentalnemu chłopstwu, że ich zdanie jest tak samo ważne jak ludzi światłych. Doprowdziło to do zatarcia się granicy i hierarchi pomiędzy rozmówcami, gdzie ten po podstawówce słuchał tego co mówi ten po
  • Odpowiedz
@powodzenia: Po prostu żyjemy w epoce postprawdy i to mnie totalnie przeraża. Nie ma już kompletnie miejsca na fakty. Nic nie jest obiektywnie istniejące, absolutnie wszystko można zanegować i dowody nie mają kompletnie żadnego znaczenia.

Patrzę na obecną sytuację na granicy. Jakieś bojówki robią kontrole, twierdzą że pierdyliard migrantów podrzucają nam Niemcy. Wychodzi ktoś z rządu, prezentuje statystyki, dowody. I co? Nic to nie zmienia. Część ludzi i tak ma
  • Odpowiedz
@powodzenia: pierwszy rok w internecie? Przecież to ta sama zasada, która kierowała komentarzami na Onecie dekadę albo dwie temu. Inaczej było jeszcze dawniej, gdy dostęp do internetu nie był powszechny, chociaż flame wars w usenecie to też było coś podobnego.
  • Odpowiedz
@aegypius nie ma zazwyczaj czegoś takiego jak jedna właściwa wiedza, posadzisz dwóch profesorów ekonomii i się pokłócą o to czy 500+ jest dobre czy nie

Czemu więc jeden z tych profesorów ma być tym, który powie prostemu człowiekowi czy socjal jest dobry czy zły?

W polityce większość tematów zależy od poglądów, więc równie dobrze człowiek bez wykształcenia na chłopski rozum tym razem może mieć rację, a profesor może się mylić
  • Odpowiedz
@powodzenia: Ludzie którym życie nie wyszło wylewają swoje frustracje, drą mordy i szukają winnych zamiast wziąć odpowiedzialność za swoje błędy, po im pewne środowiska polityczne powiedziały że oni są solą tej ziemi i to wszystko przez tych złych X Y Z, gdyby nie ONI to osiągnęliby sukces.

Na tym że głupi nie wie że jest głupi buduje się betonowy kapitał polityczny
  • Odpowiedz
w Ząbkach pali się blok, a w komentarzach w necie, że to przez to, że na wpuszczaliśmy ludzi z UPAdliny i “uśmiechnijcie się”. bo blok się pali,

@powodzenia: czy te komentarze sa tu z nami w pokoju?
  • Odpowiedz
właśnie to jest kolejny przykład, typ poleciał w kosmos, a wyborcom pisu dupsko pękło, o co tu chodzi?

@powodzenia: jak pękło, jak on poleciał w kosmos dzięki politykom PiSu, bo specjalnie po to zwiększyli składki na ESA, inaczej by wisiał na liście rezerwowych do końca życia
  • Odpowiedz
nie wiem co się stało z polskim internetem

@powodzenia: Kanał zero, republika, Konfa i tiktoczek.
Politycy wzorem Trumpa nauczyli się w internet i zaoferowali odbiorcom łatwe wyjaśnienie na skomplikowane tematy, a ogół jak to ogół przyjął z otwartymi rączkami to co się zgadza z ich uprzedzeniami i nie wymaga myślenia. Do tego pis i ruso prawica nieźle te uprzedzenia podbudowało, więc jest na czym grać.
  • Odpowiedz