Wpis z mikrobloga

Wy tutaj debatujecie za legalizacją marichuany, a właśnie dokręcają śrubę z ogólnopolską prohibicją nocną xd

Marzyciele xd
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jako spokojny pokojowy obywatel się ciesze, ze bedzie mniej dziczy na ulicy w nocy ( ͡° ͜ʖ ͡°), pozdrawiam!

@twoj_starrry: A ja to niby niespokojny i niepokojowy obywatel?
Nigdy nikomu nic nie zrobilem, nigdy nie zaklocalem porzadku publicznego. Obojetnie czy mam 0 promili czy 3.

Ale jako obywatela denerwuje mnie to ze idzie sie na latwizne. lepiej zakazac niz egzekwowac od policji docieranie lamiacych prawo. Zamiast pracowac beda
  • Odpowiedz
  • 6
@troglodyta_erudyta: @twoj_starrry: @Pshemeck @Bobel2 a ja mam to w dupe xd bo nie mieszkam na dzikim wschodzie. Jak chce się napić piwka to se idę do 24 do turka, siadam na ławeczce i kulturalnie wypiję xd
A u was - jak przejdziesz na czerwonym świetle to policja zatrzymie cię odrazu, jak jakiś patus zabije rodzine po pijaku jadąc samochodem to go ściągają ponad rok z dubaju
  • Odpowiedz
@gorzki99 ten zakaz w Krakowie np. Przyniósł mniej interwencji policji. Jak policja ma egzekwować jeśli ma ogromne braki kadrowe? Jak sory mają być wydajne jesli jest tam mnostwo alkusów?

Ten zakaz to samo dobro, jak chcesz sie napić to kup wczesniej albo idz do knajpy
  • Odpowiedz
@gorzki99

Ale jako obywatela denerwuje mnie to ze idzie sie na latwizne. lepiej zakazac niz egzekwowac od policji docieranie lamiacych prawo. Zamiast pracowac beda se teraz w stolek pierdziec.

To się nazywa prewencja, geniuszu. Lepiej minimalizować ryzyko wystąpienia zachowań patologicznych niż angażować służby do walki z pijanym patusiarstwem, co generuje dodatkowe koszty dla krajowego budżetu. Nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na coś pożyteczniejszego?

Równie dobrze możesz płakać, że ograniczenia prędkości i
  • Odpowiedz
Jak policja ma egzekwować jeśli ma ogromne braki kadrowe?

@twoj_starrry: Dlaczego mieszasz 2 sprawy? To moze pojdzmy dalej. Do rozbojow w bialy dzien i innych takich tez niech policja nie jezdzi bo ma braki kadrowe? Tak?

Co do SOR-ow. Mowimy o NOCNEJ prohibicji. Na SOR w nocy wieje nuda. Sory zapychaja NIEPIJACY idioci co na sor W DZIEN przychodza bo od 5 dni boli ich brzuch czy noga. Nie od tego jest
  • Odpowiedz
To się nazywa prewencja

@troglodyta_erudyta:
Zakaz wyjscia po 22 z domu bo w nocy latwiej popelniac przestepstwa.
Zakaz noszenia plecakow bo w plecaku mozna ukryc bombe.
Zakaz jedzenia paczkow bo za duzo cukru
  • Odpowiedz
  • 4
@troglodyta_erudyta:
prewencja to jest wtedy, gdy posyła się takie osoby na kursy terapeuteczne albo prowadzi szkolną edukacje w tym temacie - w polsce się chleje. Komunia, ślub, pogrzeb, urodziny - bez znaczenia, bo litr na łebka musi być. Psychoterapia nie działa, kursy nie istneją edukacja również. No to jasne, że państwo trzyma patologiczny naród za ryja.

Ludzie którzy teraz nad tym debatują chlali wódę przy okrągłym stole z komunistami jak
  • Odpowiedz
na sor w warszawie w nocy wieje nudą??? XDDDDDDD to juz widze mozemy skonczyc dyskusje

@twoj_starrry: Na sor w wypizdowie wilekim wieje. Tyle z Twojego argumentu. jest debilny :D

W nocy wiekszosc ludzi spi czyli Z AUTOMATU mniej ludzi robi se krzywde. I mniejszej ilosci gamoni z bolaczym czymstam od 5 dni chce sie przyjsc na sor (bo wola spac).

W dzien sa duzo wieksze szanse na kuku. Czego nie
  • Odpowiedz
@gorzki99: w krk jest to od ponad roku. I miałem podobne podejście. I wiesz co? Nie ma darcia mordy pod shotem ( taka sieć z alko) po nocach, mniej interwencji policji, etc. Sam lubię wypić, lecz zmieniłem nastawienie. A-----l jest dużym problemem społecznym i pewne ograniczenia w jego obrocie są potrzebne.
  • Odpowiedz