Aktywne Wpisy

Soothsayer +111
Bydgoszcz dzień dwudziesty piąty, czuję, że finał jest coraz bliżej, finałowa konfrontacja ze starym. Nie da się współpracować z człowiekiem, którego jedynym sensem życia jest narzekanie na wszystko, popełniłem błąd wyciągając do niego pomocną dłoń, źle zinterpretowałem jego narzekanie, nie chodzi o to, żeby rozwiązać problem tylko żeby mieć na co narzekać, w momencie kiedy ja rozwiązuje jego problem to staję się jego wrogiem bo zabieram mu sens życia czyli powód do
źródło: d9ebd71f-8870-4bc3-b8d9-3cd5b2664591
Pobierz
GangKobry +92

#analfabetyzm #ksiazki #czytajzwykopem #oecd #polska
źródło: 515360701_24375356925429123_1934970525265199913_n
Pobierz@cwlmod: no wiadomo, skończyła się podstawówka dla ciebie i obowiązek czytania lektur, zacząłeś się rozbijać samochodem to już rozumu brakuje do czytania :)
Ja odpowiedziałem na twoj jeden z top komentarzy, że wiek wcale nie ma znaczenia czy ktoś czyta czy nie. A jednak wraz z wiekiem ludzie mają coraz wiecej na glowie. Przytoczylem tylko swoje przykłady, ale dlatego ze bardzo lubiłem czytać jeszcze na studiach, ale w pewnym momencie to przestalo byc przyjemne i nie było na to czasu. Wiesz, tobie tez
źródło: temp_file3866760396284615697
PobierzDla Ciebie to jest luksus, który możesz poświęcić względem rodziny i to jest całkowicie w porządku. Dla kogoś innego w takiej sytuacji, książka może być ukojeniem po ciężkim dniu harówki na dobro dzieci.
Ilu ludzie tyle perspektyw, ale nadal to podejście dość subiektywnie i jak najbardziej czytanie może nie mieć sensu przy takim spojrzeniu. Obiektywnie patrząc
Książki specjalistyczne są warte uwagi, ale większości nie interesują (bo są nie z ich dziedziny), albo nie są w stanie ich przeczytać ze względu na brak specjalistycznej wiedzy i słownictwa (bo
Mają swojego discorda tez.
Kiedyś sobie całość
@PiersiowkaPelnaZiol: Nie jestem w Twojej skórze, ale podejrzewam, że kluczowa tutaj może być zaburzona umiejętność koncentracji. W naszych przebodźcowanych czasach czasem ciężko skupić się na danej czynności dłużej niż kilkanaście minut. Może w tym jest problem?