@GangKobry niby czemu, w małżeństwie maja wspólnotę majątkowa zazwyczaj. Przy rozwodach nie było stałej minimalnej kwoty alimentów, przez co niektóre dzieci miały je zaniżone. Przeć co miały utrudniony start w dorosłość bo wychowywały się w biedzie. Przy opiece naprzemiennej chyba nie ma alimentów. Ale tu najlepiej byłoby mieszkać na tyle blisko siebie żeby dziecko nie musiało zmieniać szkoły.
@LM317K bywa i tak, ale w takoej sytuacji opieka społeczna wyrównuje do minimum. Ale mają pełna rodzina. Jeśli bez nałogów to już sukces na starcie.
A bedac dzieckiem samotnej matki jesteś skazany na to że ona zarabia za, malo, często mieszkacie u babci, nie masz gdzie zaprosić kolegów, ojca widujesz a jeśli jest konflikt o kasę to nie czujesz się dobrze. Trochę to poruszenie i oburzenie na socjaach nie pasuje do
@LM317K przy opiece naprzemiennej nie, ma chyba alimentów bo rodzice na bieżąco ogarniają. Rozwód nie oznacza utraty praw rodzicielskich.
W ogóle ideałem to by był dom bliźniak 2.5 jak jest dobrze to jedna połowa wynajęta, rodzice druga połowa a na łączniku pokoje dziecinne, i, wtedy dzieci nie zmieniały by szkoły, rodzice byliby pod ręką tylko dęby zgoda była
@GangKobry Wniosek jaki mi się nasuwa, to że dzieci bogatych rodziców mają większe potrzeby i mają dostawać jeszcze więcej. A dzieci od mniej zaradnych rodziców muszą się zadowolić ochłapami (porównując skrajne przypadki)
#dzieci #alimenty #rodzina #zwiazki
źródło: temp_file7112510941086212527
Pobierz@WrzeCiOna: no a jak jest małżeństwo nie ma tak, że dzieci wychowują się w biedzie?
A bedac dzieckiem samotnej matki jesteś skazany na to że ona zarabia za, malo, często mieszkacie u babci, nie masz gdzie zaprosić kolegów, ojca widujesz a jeśli jest konflikt o kasę to nie czujesz się dobrze. Trochę to poruszenie i oburzenie na socjaach nie pasuje do
W ogóle ideałem to by był dom bliźniak 2.5 jak jest dobrze to jedna połowa wynajęta, rodzice druga połowa a na łączniku pokoje dziecinne, i, wtedy dzieci nie zmieniały by szkoły, rodzice byliby pod ręką tylko dęby zgoda była
Wniosek jaki mi się nasuwa, to że dzieci bogatych rodziców mają większe potrzeby i mają dostawać jeszcze więcej. A dzieci od mniej zaradnych rodziców muszą się zadowolić ochłapami (porównując skrajne przypadki)
Nice
źródło: temp_file7168732797211595492
Pobierzto mi sie ppodoba
I to tylko przy założeniu że ma się jedno dziecko xd
To nawet naziści wiedzieli, że niewolnikom trzeba dać więcej niż połowe, dla