Wpis z mikrobloga

Ej to prawda, że w TVP przez całą kampanię o Trzaskowskim mówiło się tylko dobrze i neutralnie, a o Nawrockim tylko źle i neutralnie ( ale mało neutralnie ) nie jestem na bieżąco, ale nie wiem czy mogę ufać źródłom #polityka chyba nie oszukali mnie na czystą wodę co nie
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kostor95: skoro o kandydacie bez większych afer, bez ciągnącego się za nim smrodu przeszłości mówili dobrze i neutralnie, a o gościu z wieloma ciemnymi plamami na życiorysie i aferką średnio co dwa dni mówili neutralnie, albo źle (jeżeli fakty są złe to tym gorzej dla faktów) to chyba jest to w miarę neutralna stacja nie?
  • Odpowiedz
@Hoisin_Sticky_Ribs: no mogliby na przykład mówić o nielegalnej kampanii z pieniędzy zza granicy, a wspomnieli o sytuacji przez 5 sekund przedstawiając ją w taki sposób, ze rafał był poszkodowany XD
  • Odpowiedz
@pasza03: możesz mi pokazać ten materiał w którym przedstawili Trzaskowskiego jako poszkodowanego?
Moim zdaniem, przynajmniej z tego co pamiętam, materiał był dość obiektywny i pozbawiony komentarza, natomiast przytoczono faktycznie że nieprawidlowosci wystąpiły.
  • Odpowiedz
Ej to prawda, że w TVP przez całą kampanię o Trzaskowskim mówiło się tylko dobrze i neutralnie, a o Nawrockim tylko źle i neutralnie

@Kostor95: Może zwyczajnie nie są to równi kandydaci, a tylko jeden z nich miał kilka kryminalnych afer plus był raz za razem łapany na kłamstwach w tych sprawach?
  • Odpowiedz
@Kostor95: no niestety Trzaskowski nie był kibolem, nie skakał innym po głowach, nie uczestniczył w procederze streczycielstwa, nie stał na bramce w klubie i nie ukradł mieszkania. Nawet lichwiarskich pożyczek nie udzielał :(
  • Odpowiedz
a co mieli powiedzieć "złego" o Trzaskowskim?

@Hoisin_Sticky_Ribs: może to, że miał nielegalnie finansowaną kampanię i wyrzuca w Warszawie ludzi z mieszkań pod pretekstem remontu, a potem im nie oddaje tych mieszkań?
  • Odpowiedz
A co do drugiej części, no fakenewsy czy manipulacje to raczej domena republiki a nie tvp, przynajmniej od przełomu 23/24.

@Hoisin_Sticky_Ribs: piszesz o czymś co się realnie wydarzyło w tym roku i są nagrania z tego jak ci ludzie protestowali, że jest fake newsem, ale oskarżanie Nawrockiego o sutenerstwo i kradzież mieszkania bez dowodów i wyroku nie jest żadnym problemem? XD Żałosne.
  • Odpowiedz
@IV_RP: co się wydarzyło? Potraktowanie ludzi z mieszkań komunalnych zgodnie z przepisami? xD no ekstra zarzut.
Już pomijając na ile można prezydenta miasta wielkości Warszawy obwiniać za działania urzędników, nawet jeśli nie postępowaliby zgodnie z przepisami, to może ich co najwyżej za to rozliczyć, nadzorowanie każdego w czasie rzeczywistym jest niemożliwe.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hoisin_Sticky_Ribs o ruskim gazie do autobusów miejskich, tramwaju na Wilanów który jest niewypałem wolniejszym od autobusu o 12 minut, że jest resortowym dzieckiem Justyny Arens. Długo by wymieniać.
  • Odpowiedz
@GammaQlaff:

Popytaj mieszkańców Warszawy. To, że kłamie i jest jak chorągiewka na wietrze.

Niestety nie znam nikogo osobiście, ale widzę na przykład wyniki głosowania w Warszawie:
RT: 68%, KN: 32%
  • Odpowiedz