Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w dziale #hr w #korpo #korposwiat i weszła skarga na koleżankę. Powiedzmy, że jest to skarga na "Anetę z HRu". Skargę napisał pewien Maciek programista, że Aneta go rzekomo "molestowała w kuchni i zachowywała się niestosowanie".

Zapytałam się Anety czy to prawda i powiedziała, że w kuchni klepnęła Macka po pupie, ale tak koleżeńsko, bez żadnego podstekstu i nie wiedziała, że go to tak urazi. Zapytałam się Maćka czy to było tylko klepnięcie i powiedział, że tak, tylko klepnęła go po pupie, ale poczuł się strasznie upokorzony i sobie tego nie życzy.

No ok, trochę nieprofesjonalnie się zachowała, ale z drugiej strony zdziwiło mnie to, że aż tak go to zabolało. No ale ludzie, nie powinien był pisać oficjalnej skargi za taką głupotę, wystarczyło, że Anecie by powiedział w cztery oczy, żeby tak nie robiła, a on już skargi wnosi i olaboga co to się nie stało

Przegadałam sprawę z Anetą i doszłyśmy do wniosku, że Maciek jest problematyczny i w feedbacku behawioralnym wskażemy, że nie posiada kompetencji miękkich oraz ma poor communication skills i rekomendacja, żeby nie przedłużać z nim umowy. Jesteśmy dorośli i pewne problemy możemy załawiać we własnym zakresie

#pracbaza #it

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MonsieurLaBoule niespełna rok pracuję w korpo, a już była akcja że jakaś laska na trzeźwo XD zagadywała do szefa na spotkaniu świątecznym ( na trzeźwo bo spotkanie w robocie) z dwuznacznymi tekstami o kiełbasach. Potem słyszałam jak szef gada z innym menadżerem i się z niej śmiali, że takie rzeczy wygaduje XD
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: no to się jeszcze w sporo naoglądasz, szczególnie jeśli będą jakieś wyjazdy czy imprezy firmowe.
Zdrady, intrygi, dwuznaczne zachowania, dramaty. Żona szefa przyjeżdżająca z niezapowiedzianą wizytą żeby przyłapać go z podwładną. Sekretarka wychodząca rano z pokoju handlowca. Księgowa obrażona na jednego z managerów bo wykorzystał raz i przestał się odzywać etc.
  • Odpowiedz