Wpis z mikrobloga

#pracait #programista15k #programowanie #korposwiat #pracbaza

O co chodzi z tymi ogłoszeniami w IT? Chcę zmienić branżę na IT. Od trzech miesięcy szukam pracy jako Junior frontend Developer, nie dostałem ani jednej niezautomatyzowanej odpowiedzi na CV. Dostaję tylko zwrotkę "dziękujemy za udział w rekrutacji" i cisza.

O co tu chodzi? To są jakieś lewe ogłoszenia? Wyłudzanie danych? Złożyłem jakieś 100 aplikacji i już mnie k-----a bierze (°°
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karetpoker ile masz expa komercyjnego w IT?

Aktualnie rynek it to kupa gruzu i mułu. Dodając do tego frontend - najwiecej ludzi w to uderza, masz to co masz.

To nie Twoja wina bro... Po prostu znajdują ludzi z lepszymi papierami i tańszymi jednocześnie
  • Odpowiedz
@karetpoker: Po trzech miesiącach to odpowiedzi dopiero powolutku zaczynają spływać. Na juniorskie stanowiska spływa w tej chwili (i od dłuższego czasu) setki CV, 300 w średnich firmach to nic niezwykłego - a są jeszcze przesłane w poprzednich rekrutacjach. Zanim dotrą do Twojego też może chwilę minąć, a może się oczywiście znaleźć ktoś zadowalający po drodze. W normalnych warunkach, czyli jeszcze z 5-10 lat temu dostałbyś grzecznościowe "dziękujemy, ale już zakończyliśmy",
  • Odpowiedz
@karetpoker: 3 miesiące to teraz seniorzy szukają roboty, a Ty się denerwujesz bo tyle szukasz jako junior bez żadnego doświadczenia i bez studiów kierunkowych xD w twojej sytuacji bym się cieszył jak w ogóle jakąś robotę dostaniesz w ciągu 2-3 lat
  • Odpowiedz
@karetpoker: w 2022-2023 jak się rekrutowalem to dostawałem takie zwrotki jak w 2024 się rekrutowalem to chyba ani jednej takiej zwrotki nie dostałem
We wszystkich tych latach miałem max kilka miesięcy expa jeszcze - nie pytaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz