Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam mały problem w relacji XD

No więc jakieś 2 miesiące temu kupiłem sobie nowy samochód. Dokładnie to BMW M4 Gran Coupé. Dobrze doposażone.

Zbierałem na tą zabawkę od jakiegoś czasu, spełniłem swoje marzenie zakupu nowego samochodu. A co za tym idzie, mówiąc żartobliwie, dbam o niego bardziej niż o dziewczynę - nie gazuję, jeżdżę jeszcze ostrożnie, docierając silnik. Nie zrobiłem zbyt wiele kilometrów bo nie było okazji.

Tak się składa że akurat okazja się przytrafiła żeby gdzieś się przejechać. Oczywiście wiedzieliśmy o tym już od jakiegoś czasu. Siostra mojej dziewczyny za 2 tygodnie bierze ślub - około 300km w jedną stronę, idealnie żeby przejechać się w dłuższą trasę. Przy okazji będzie okazja żeby się zabawić.

Rodzina mojej dziewczyny nie jest zbyt majętna. To prości ale fajni ludzie, nie żyją w tym pędzie za kariera, wystarczy im minimum - chyba że chodzi o wesele to nie, bo minimum to będzie wstyd.

Wczoraj okazało się że wesele jest tak drogie że będą musieli zrezygnować z wynajęcia kierowcy i samochodu, bo to chyba kilka tys. I oczywiście jak pewnie się domyślacie, pojawiła się prośba … abym pożyczył im samochód żeby jakiś ich kolega podwiózł ich pod kościół a potem pod salę weselną. Moja reakcja była natychmiastowa - nie ma mowy. Dziewczyna jest na mnie od wczoraj zła, że nie chce pomóc, ze brak we mnie zrozumienia sytuacji, wsparcia i że wyjdzie głupio jeśli my przyjedziemy takim samochodem pod salę weselną a jej siostra w gorszym.

W sumie trawiłem te informacje dzisiaj przez cały dzień pracy. Pytałem się mojego kumpla i powiedział że on nie widziałby problemu pożyczyć, w końcu to wielki dzień sióstr mojej dziewczyny. Ale ja raczej tego samochodu nie użyczę, bo po prostu kurde nie XD czy jestem egocentrykiem? Czy robię źle? Dziewczyna strzeliła focha i się nie odzywa od wczoraj. Nawet powiedziała mi że ona powiedziała już swojej siostrze że im ten samochód pożyczę mimo że tego nie powiedziałem XD

#wesele #slub #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 189
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim
Dobrze robisz ziom. Chyba ich coś pogięło że będą się pakować do twojej Bety. Jak ja znam takich ludzi coś na pewno ubrudzą. Z biedą trzeba stanowczo bez przesadnej czułości.
Dwa jak dziewczyna ma jakiś problem, to pomyśl czy taka pasuje do takiej super odpicowanej M4 w wersji Gran Coupe. Dziewczyny przychodzą i odchodzą. A takie auto warte jest każdego człowieka.
  • Odpowiedz
bym pożyczył im samochód żeby jakiś ich kolega podwiózł ich pod kościół a potem pod salę weselną

@mirko_anonim: XD.. ja bym wybuchł śmiechem i odpowiedział, że dziewczyny i samochodu się nie pożycza. Odkładasz dbasz i masz dać się przejechać jakiemuś typowi który nie wie co jest 5.
W żadnym wypadku nie wyraził bym zgody, a dziewczyna jak jest normalna to w pełni powinna to zrozumieć bo wie że to jakaś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: też bym nie dała swojego ukochanego samochodu komuś, szczególnie takiemu, na którego odkładałeś sporo. Dziewczyna powinna to zrozumieć, a nie rozporządzać Twoimi rzeczami, to spory red flag.

Jak chcesz pogodzić sytuację to tak jak pisali ludzie - sam ich zawieź (będziesz kierowcą, będziesz miał pewność, że nic nie zepsują). Ale to już tylko Twoja dobra wola, nie powinni od Ciebie tego wymagać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: niech se zamowia bolta lub uber-x
a tak serio - fak it, nie dawaj fury
btw co to za poziom -bo ktos bedfzie mial lepsza fure XD
sa frustratki ktore na slub przychodza w bielszej sukni niz panna mloda - na drugi slub bym ich nie zapraszal ...
  • Odpowiedz