Aktywne Wpisy

jmuhha +254
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
jmuhha +91
wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania miały po 55 metrów, a teraz standard to jakieś 40? XDDD
źródło: 1000021507
Pobierz

A tak emeryturka czuje się źle przechodzę kiedy chcę -marzenie. I tak FUS to jedna wielka dziura wiec można do niej więcej dokładać, zadłużyć się jak hamburgery i żyć . Nie dotyczy sędziów, bo był przypadek przejścia w stan spoczynku po kilku latach orzekania 30 paroletniej sędziny.. Ale nie dla Areczka to.. Praca mnie dehumanizuje.. ma ktoś jakiś portfel dywidendowy do pokazania?trzeba od czegoś zacząć..
#neet #dochodpasywny #inwestowanie #fire #oszczedzanie #dywidenda #pracbaza #gielda
@Milanek93: tak, całkowicie niezdolnej do pracy.
beta ETF: dystrybucyjny, 1/kwartał. yeld ~6.5 %, jednostka ma być około 200 PLN, start okolice sierpnia. ja się le,kko zapakuje. opłaty na początku 0..
BRK.B zawsze warto mieć ;) teraz przecena duża
@Milanek93: niesamowite, większa inwestycja czasu i pieniędzy w wykształcenie dała większy zwrot.
Niesamowite.
@Milanek93: Ponieważ zazwyczaj ilośc wysiłku włożona w edukację przekłada się na warunki bytowe - jak się porówna gołych magistrów do lekarza ze specką lub prawnika po aplikacji, to wniosek jest oczywisty.
I to jest to co mnie motywuje do szukania sposobów na inwestycje, emerytura Mamy a potem moja 😅
@katarzyn-raz-dwa: Bez urazy, ale nie ten case.
Żeby zostać sędzią to trzeba ukończyć 5 lat prawa, potem 3 lata aplikacji w KSSiP (kiedyś więcej - a aplikacja to coś w stylu "studia vol. 2, tyle dwa levele up), a po drodze się na aplikację dostać (czyli w praktyce być bardzo, bardzo
Cóż jedno jest pewne - nigdy nie zaszkodzi się uczyć
@katarzyn-raz-dwa: Jest wyedukowany, tylko, no kiude - nie odbył w praktyce dziwięciu lat studiów. Stacjonarnych.
Aczkolwiek jeśli chodzi o emeryturę - powiem tak, cieszę się
źródło: temp_file4509486206430120872
Pobierz