Wpis z mikrobloga

wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania miały po 55 metrów, a teraz standard to jakieś 40? XDDD
jmuhha - wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania mi...

źródło: 1000021507

Pobierz
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: bo kiedyś mieszkanie dostawałaś od miasta, a dziś musisz sama kupić. Jak by ludzi było stać, to by kupowali większe mieszkania.
  • Odpowiedz
@jmuhha: może i większe ale za to lepiej wykonane, z lepszych materiałów, lepszym planowaniem przestrzennym (place zabaw, szkoła, boiska, park, parking, kościół, przychodnia, sklepy) i z osobną kuchnią zamiast smrodów w salonie xD
  • Odpowiedz
@jmuhha: @assninja mnie to rozwala planowanie tych mieszkan nowych. Ostatnio widzialem 100m2 - kuchnia w salonie, sypialnia i zakatek biurowy na antresoli. 100 metrow kawalerki. Gdzie ginie ten metraz? W starej plycie miescili 3 pokoje, lazienke, kuchnia na niecalych 50m2
  • Odpowiedz
  • 12
@jmuhha i to jest pewien paradoks. Sam szukając mieszkania w mojej okolicy mam do wyboru tylko stare budownictwo bo ma więcej M2. A często teren w około też jest lepiej zagospodarowany niż w nowych. Śmiech.
  • Odpowiedz
@Bill_Kilgore: wykopki myślą, że za komuny mieszkania po prostu rozdawali. Szedł Marian lat 20 do urzędu i dostawał za darmo klucze do M3 XD Chyba dziki trener musi nagrać o tym rolkę, bo inaczej nie wytłumaczysz XD
  • Odpowiedz
Ostatnio widzialem 100m2 - kuchnia w salonie, sypialnia i zakatek biurowy na antresoli. 100 metrow kawalerki. Gdzie ginie ten metraz?

@dorszcz: Nigdzie. Masz swobodę aranżacji.

Po co singlowi, czy parze jadącej na kateringu i jedzeniu na mieście, coś więcej niż wielki salon z aneksem (bo gotują raczej towarzysko) sypialnią i kącikiem biurowym? Tak jest wygodniej i przyjemniej. Tak, jest to przerośnięta, kawalerka. Ale duża grupa osób potrzebuje dziś przerośniętej kawalerki
  • Odpowiedz