Aktywne Wpisy

adisoniusz +297
Ogladam 12 gniewnych ludzi. Czarno-biały film gdzie 12 typów siedzi w pokoju i dyskutuje. Ale to jest dobre
źródło: temp_file4807261444847723908
Pobierz
vieniasn +77
przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść

#programista15k #programowanie #medycyna #pracait #lekarz
I nie słuchaj niektórych wykopków że trzeba mieć specjalizację zrobioną by zarabiać, bo mam w koleżankę lekarkę, jest w trakcie specjalizacji i już
W życiu bym nie chciał być lekarzem, nawet za 100k na miesiąc.
Edit: I czemu zawsze podajecie stawki z jakiegoś zadupia na wschodzie albo Podkarpaciu?
Ale o co chodzi?
Tak dziala rynek. Mało lekarzy to takie cyrki.
Gdyby w IT wszyscy j----i dla Januszy w Polsce, a nie zagraniczne korpo robiącego soft dla USA i Japoni mające podobne stawki dla wszystkich oddziałów to zarobki w IT były w okolicach średniej krajowej
@ipkis123: Tak działa ręcznie manipulowany rynek z ręcznie ograniczanymi miejscami na specjalizacjach
@bart40404: a i umie mniej niż chatgpt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bart40404: to jest mit. Dobrzy programiści to robili zdalnie i 20 lat temu potrafili 10k wyciągać i siedzieć cicho.
Rynek popsuł covid i branie ludzi z ulicy, którzy zachłyśnięci łatwością dostania się do branży i zarobkami wygadywali takie bzdury.
W życiu takiego
A programiści jeszcze sami nakręcali znajomych i nieznajomych w necie by w to szli. Stawki podawali od razu. Jeszcze byli na tyle głupi, że pisali pod nickiem z GitHuba, który ma ich pracodawca albo nawet pod imieniem i nazwiskiem, że robotę wykonują po łebkach w 2h,
U nas normalne zarobki to 15-25 tysięcy miesięcznie takiego zwykłego lekarza który się nie zarzyna. Są oczywiście i tacy którzy robią tego krotność
@bart40404: i spadnie, kwestia czasu. Już testowane są automaty, które potrafią zrobić rezonans magnetyczny i przedstawić opisowe badanie natychmiast po jego zakończeniu. Baaa są nawet automaty dentystyczne zasilane ai. Kwestia czasu, gdy staną się coraz powszechniejsze.
@bart40404: Nie przebijesz sie. Ludzie po politechnice przez długie lata się wywyższali ile oni to nie kręcą kasy (wiem bo też jestem po polibudzie xD), no te 15k brutto w 2013 roku to pewnie była fajna kasa, ale teraz? Tyle