Wpis z mikrobloga

Mam przewlekłą chorobę neurologiczną od około 2 lat, napisałem objawy w Groka i wypluł mi że to choroba kręgosłupa w odcinku szyjnym przy kolejnej wizycie zwróciłem na to uwagę lekarzowi ten obśmiał ale nalegałem i skierowanie na MRI dostałem, prześwietleniu okazało się ze mam tą chorobę kurtyna. I tak przez 2 lata byłem leczony tylko objawowo nikt nie szukał przyczyny do tego pragnę dodać że miałem przez to jedna małą operację chirurgiczną której nawet nie musiałem mieć. Podsumowując jak macie jakieś dłuższe problemy też korzystajcie z AI może na coś wpadnie zróbcie badania jakie wam Grok zleci, życzę wam wszystkim zdrowia.
#sztucznainteligencja
#medycyna
#lekarz
#zdrowie
#ciekawostki
#ai
#grok
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pixario: Ostatnio kuzynka, lekarz specjalista endokrynolog, mówiła że lekarze naprawdę obawiają się AI, w pierwszej kolejności kardiolodzy i chirurdzy.
  • Odpowiedz
@Pixario: Napisz coś więcej. Na co byłeś leczony, na jakiej podstawie, na czym to leczenie polegało, jakie miałeś objawy i jak zmieniały się w czasie, wyniki badań, jaką miałeś operacje, i co w końcu wyszło w tym MRI kręgosłupa szyjnego
  • Odpowiedz
w pierwszej kolejności kardiolodzy i chirurdzy.

@dzieju41: Co? Jeśli już ktoś ma się obawiać AI to chyba chirurdzy są ostatni w kolejce, a nie pierwsi. Kocham czytać te wasze mądrości

Niezmiennie przypominam wam, że jeżeli AI zastąpi lekarzy, to znaczy że już dawno temu zastąpiło większość zawodów, a według obiektywnych analiz zawód lekarza jest jednym z najmniej zagrożonych zastąpieniem przez AI
  • Odpowiedz
  • 339
@Bipolar-: wydałem na hematologa kilkaset złotych i niczego nie zrobił czego by ChatGPT nie zrobił lepiej, za darmo i natychmiastowo. A OP już napisał że miał niepotrzebną operację… a ja miałem niepotrzebny zabieg i 3 dni w szpitalu.
  • Odpowiedz
Napisz coś więcej. Na co byłeś leczony, na jakiej podstawie, na czym to leczenie polegało, jakie miałeś objawy i jak zmieniały się w czasie, wyniki badań, jaką miałeś operacje, i co w końcu wyszło w tym MRI kręgosłupa szyjnego

@Bipolar-: Nie napisze, bo wymyślił historię.
  • Odpowiedz
@dzieju41: opisówka i analiza zdjęć już dawno jest robiona przez AI i było to robione długo przed ChatemGPT. Karmili model fotkami aż się nauczył, po prostu wyniki były mniej spektakularne dla normalnych ludzi, bo kąkuter nie odpowiadał językiem naturalnym tylko suchymi danymi
  • Odpowiedz
@Pixario: U mnie czare goryczy przelala pani doktor nauk medycznych kardiolog która zrobiła mi 2 holtery, a jak dostala wyniki to przy mnie googlowała objawy i stwierdziła, że nie wie czemu mam bradykardie. Bede pierwszym klientem jak tylko pojawi się profesjonalna medycyna oparta o AI, a nie konowałów od konsultacji 300zł/5 minut
  • Odpowiedz
wydałem na hematologa kilkaset złotych i niczego nie zrobił czego by ChatGPT nie zrobił lepiej, za darmo i natychmiastowo.

@TomSz: Świetnie, abo na groka jest tańsze, aniżeli leczenie ograniczeń intelektualnych xd Wypisz się z NFZ.
  • Odpowiedz
a jak dostala wyniki to przy mnie googlowała objawy i stwierdziła, że nie wie czemu mam bradykardie.

@kobiaszu: No i czemu w końcu masz tę bradykardie? Było ci coś? Skąd wiesz, że googlowała objawy? Rozwińcie te wasze historie

Poza tym umiejetne korzystanie z AI jako toola do pomocy, a nie opierania calej swojej diagnozy tylko na tym co wypluje, to dar od bogow
  • Odpowiedz
@Bipolar-: tak bo myślisz że doktór to z głowy wszystko bierze xd Może w Polsce są lekarze na bardzo dobrym poziomie, wybitni ale to tak jak w każdej robocie masz 80 % konowałów na 20% najlepszych do których się nie dostaniesz. A te 80% googluje, wertuje stare książki albo dzisiaj pyta chagpt. masz tu przykład pierwszy z brzegu. Big 4 inwestuje w rozwiązania dla lekarzy tylko dziwnym trafem oni
  • Odpowiedz
bo nie istnieje robot chirurgiczny da Vinci i AI nie mogłoby nim sterować Clueless

@hospes: pieśń przyszłości, dalekiej. Poza tym tak jak mówie, skoro AI będzie w stanie zrobić ultra precyzyjną prostatektomie zdalnie sterując Da Vincim, to niby czego innego nie będzie w stanie zrobić? Nie mówie, że AI nigdy nie zastąpi lekarzy, bo prawdopodobnie kiedyś zastąpi nas wszystkich. Mówie jedynie, że lekarze, a w szczególności zabiegowcy są ostatni w
  • Odpowiedz
tak bo myślisz że doktór to z głowy wszystko bierze xd

@mrocznapszczola: Wcale tak nie myśle. Branie z głowy, to najprostsza droga do pomyłki. Jeżeli lekarz sprawdza coś w książkach, czy wspomaga się AI, to tylko dobrze o nim świadczy. W odbiorze pacjentów jest to jednak coś negatywnego, może dlatego lekarze wolą się nie przyznawać
  • Odpowiedz
@Pixario: przyjacielu mi zdiagnozował czat sibo/IMO i kur*a strzał w dziesiątkę! na testach oddechowych wyszło że mam to schorzenie i jestem po dwóch antybiotykach i zmianie diety jak nowonarodzony. Test kosztował mnie 300zl i 2h czasu, antybiotyk kilkanaście i zdrowy ()

Przez 4 lata byłem leczony na jelito drażliwe xDD na leczenie czyli wizyty u różnych lekarzy prywatnie wydałem pewnie ponad 10k zł
  • Odpowiedz