Wpis z mikrobloga

@abbondanza jak już podnosisz temat wykształcenia to statystyki są jakie są - więcej wykształconych głosowało za dupiarzem, więcej niewykształconych głosowało za Nawrockim.

To że zdecydowanie więcej ludzi z miast głosowało na trzaska też wiele mówi - chyba jednak ta 'indoktrynacja lpg' bardzo nie przeszkadza bo wszyscy zdają sobie sprawę że to bzdura i idiotyzm wyciskany tym mniej lotnym.
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski chodzi mi o to, że za wygraną Nawrockiego bardziej winię takiego wykształconego jegomościa który na niego głosował, niż tabun prostaków, bo wśród nich Trzaskowski i tak nie miał szans, bo prostszy nienawidzą ludzi wykształconych i obytych w świecie.
  • Odpowiedz
Ja wiem, że jest to skrajny przypadek i

@robert_blaszczykowski: dlaczego skrajny przypadek? Przecież to jest standardowy wyborca alfonsa i standardowy pisokonfederata z wypoku - "najważniejsze że na jego polnej nieutwardzonej drodze nie będzie urojonej inwazji gejów chodzących za rączkę" XD

Tęczowa prawica fantazjuje o gejach i porusza tematy LGBT częściej niż aktywiści LGBT xD
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski Podam Ci przykład mojej babci. Za PO ona nic nie miała, a przyszedł PiS i dał 13 i 14 emeryturę, dał 500+, podwyższył emerytury. A inflacja? Wina Putina i wojny na Ukrainie, a na przykład nowe podatki? Ona nie wie nic o nowych podatkach. To wymieniam pierwszy z brzegu, podatek tzw. cukrowy, a to dobre jest, ona koli nie pije.
Mógłbym jeszcze wymieniać rozmowy, ale to najtwardszy elektorat.
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: To jest niesamowite jak partia, która zaczęła masowy import ludzi z krajów trzeciego świata w Polsce nadal trzyma wizerunek tej antyimigranckiej. Dobrze pamiętam wybory w 2015, dostali dużo głosów od ludzi bo się bali imigrantów zwłaszcza od czasu kryzysu w 2014, Europa bardzo źle sobie radziła, poleciało to na PO jako część establishmentu, a dodatkowo platforma wtedy była strasznie słaba, bez jakiejkolwiek obrony (nie dziwota - jako partia wodzowska
  • Odpowiedz
@ly000 nie ma racji z tym że ktokolwiek będzie nalegał na to, żeby zwiększać ich ilość. Pis p-------ł przez 8 lat jak to 'Tusk chce wpuszczać' a sami 'wpuścili' ich miliony. Teraz pieprzą że to nie oni i że diabel Trzaskoski 'będzie wpuszczać'. Trzeba mieć ujemne IQ żeby coś takiego robić i wierzyć w bajki jaki to pis jest antyimigrancki.

Czyli podsumowując: ponoć Tusk chciał wpuszczać ale nie miał okazji a
  • Odpowiedz