Wpis z mikrobloga

Przykry widok.

Ja wiem, że jest to skrajny przypadek i gość ma problemy z wysłowieniem się ale w zasadzie w prostych słowach przekazał jak połowa Polski postrzega świat.

Czy ja mam prawo powiedzieć, że mój wybór jest bardziej świadomy niż jego wybór czy będzie to klasizm, pogarda i wywyższanie się?

#polityka #wybory #bekazpisu #bekazkonfederacji
robert_blaszczykowski - Przykry widok. 

Ja wiem, że jest to skrajny przypadek i gość...
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ly000 ja p------e, brak słów na takich jak ty. Pis nie chciał ale wpuszczał, Trzaskowski chciał ale nie wpuszczał i teraz pis drze japę i zwala winę na Trzaskoskiego. No k---a mać, jak tu z wami gadać. Nawrocki to pis w czystej postaci a wcześniej nikt go nie znał więc skąd możesz wiedzieć jakie miał poglądy. On ma poglądy takie jak Kaczyński, koniec kropka

Czarna
  • Odpowiedz
@MilionerPrzed30
Ja nie chce nic mówić ale:
- ci ludzie mają o wiele bogatszy zasób słownictwa
- oni w większości po prostu mają rację - dzisiaj pół polski jest dumne że zagłosowało przeciw ich urojeniom odnośnie migrantów i lpg a drugie pół polski jest załamane że prezydentem został kibol, oszust, złodziej, lichwiarz, snuśniarz (i jeszcze jeden epitet, który napisze dopiero po wygranej onetu w sprawie - wszyscy wiedzą że będzie to prawdziwy epitet ).
  • Odpowiedz
1. PO nie wpuszczała bo nie miał wtedy władzy. 2. to były wybory prezydenckie, a nie parlamentarne. porównujmy poglądy konkretnych kandydatów, a nie całych partii. trzaskowski miał poglądy pro-imigranckie, nawrocki nie. ludzie nie uwierzyli w przemianę trzaskowskiego, dlatego nawrocki wygrał. Czarna czytam to jako "przegrałem" dyskusje i nie mam nic więcej mądrego do powiedzenia. dziękuję i dobranoc.

@ly000
1. PO rządziło 8 lat, zobacz statystki.
2. To są wybory prezydenckie gdzie podpisywać będą wg
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski jak możesz porównywac zasób słownictwa pomiędzy stresującą dyskusją na żywo z przypadkowym przechodniem, która potem zostanie nie wiadomo jak zmontowana, a wcześniej ułożonymi wypowiedziami wannabe atencyjnych influencerów, którzy sami to publikują na własnych zasadach?
  • Odpowiedz
To dość zabawne, bo istnieją też osoby z wykształceniem wyższym, które wierzą, że kobieta może mieć penisa, albo że mężczyzna może urodzić dziecko

@Chad-z-Boboli: Bo może. Płeć fenotypowa może być sprzeczna z chromosomalną, gonadalną czy hormonalną, a więc można mieć penisa z męskimi chromosomami XY, jajnikami albo kobiecym mózgiem. Edukacja nie gwarantuje, że człowiek dowiaduje się wszystkiego na każdy temat, ale jest dobrym lekiem na ignorancję i znacząco zmniejsza szansę
  • Odpowiedz
@Tarec: Nikt normalny nie neguje interseksualności czy obojnactwa, po prostu takich przypadków jest skrajnie mało i nie robi się z ich istnienia reguły, na ich podstawie nikt nie stawiałby tez, że mężczyzna może rodzić dzieci.
Za to ta wrzutka z rodzajami płci jest sprytną furtką, z której najchętniej korzysta ideologia gender, żeby uzasadniać swoją narracje.

Potem jacyś dziwni faceci mogą mówić że są kobietami, mimo że poza psychiką nic na
  • Odpowiedz
@Chad-z-Boboli: Pogubiłem się. To nie mamy w końcu tylko 2 płci? Czy to nie jest aby naczelny argument każdej konserwy, że wszystko co nie jest mężczyzną lub kobietą to choroba umysłowa?

Wytłumacz mi czego nie rozumiem. Na moje albo mamy 2 płcie, w których siłą rzeczy musimy zawrzeć również kobiety z penisami, albo nam te kobiety z penisami do kobiet i mężczyzn nie pasują i dostrzegamy, że płciowość to spektrum,
  • Odpowiedz
@Tarec: Nie mogę się wypowiadać za konserwatystów, bo nim nie jestem.
Płcie mogą być dwie, spektrum tego nie zabrania, nie uznajemy anomalii za trzecią/kolejną płeć. Osoba interseksualna nie jest jakimś trzecim rodzajem, a mixem tych dwóch.
Nie ładnie się tak zasłaniać osobami interseksualnymi do celów propagandowych, bo to nie o nich chodzi.

Cały ten czas spór dotyczy społeczności transgender, którzy mają w pełni zgodne z płcią ciała, ale psychicznie tego
  • Odpowiedz