Wpis z mikrobloga

@Chad-z-Boboli: w moim powiatowym mam znajomych również z wyższym wykształceniem którzy słowo w słowo powtórzyli by poglądy tego typa. Ogólnie oczywiście ubrali by to w lepsze słowa ale kontekst jest ten sam czyli geje, lgbt, emigranci, warszawa i kościółek.
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: Sposób wypowiedzi ma duże znaczenie, ta wypowiedź z wpisu ma przedstawić pewne poglądy jako gorsze, a za przykład dali chłopaka który nie umie się wysłowić. Rozumiesz? Dehumanizacja poprzez pokazywanie słabszych czy głupszych.

Jeżeli twoi znajomi stosownie wypowiedzieli się dlaczego "geje, lgbt, emigranci, warszawa i kościółek" to spoko, fajne poglądy i mają do nich prawo, mam nadzieję ze będą czynnie korzystać z prawa wyborczego.
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: Pytałem kilku znajomych o powody głosowania na Nawrockiego i za każdym razem przewija się LGBT + imigranci i ew. ściąganie krzyży.

A co do tych rzekomych problemów z wysławianiem się chłopaka, to ja ich nie widzę. On pewnie mówi w normalny dla siebie sposób i przekazał wszystko co wie o Trzaskowskim, czyli geje + imigranci, więc nie ma co tutaj zwalać na jakieś ubytki w rozwoju, po prostu to
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: Trzaskowski był przedstawiony jako wykształcony facet z dużego miasta ze znajomością kilku języków plus jeszcze jak na swój wiek bardzo zadbany. To wystarczy, żeby wielu chłopów na niego nie zagłosowało z czystej zawiści a jak jeszcze usłyszeli od żony/konkubiny że Trzaskowski jest przystojny to po zawodach xD. Serio tutaj nie ma jakieś większej logiki dlaczego Trzaskowski p-------ł. Sam fakt że wynik jest prawie 50/50 już wiele mówi.
mlodygustaw - @robert_blaszczykowski: Trzaskowski był przedstawiony jako wykształcony...

źródło: we-are-so-cooked

Pobierz
  • Odpowiedz