Wpis z mikrobloga

Przykry widok.

Ja wiem, że jest to skrajny przypadek i gość ma problemy z wysłowieniem się ale w zasadzie w prostych słowach przekazał jak połowa Polski postrzega świat.

Czy ja mam prawo powiedzieć, że mój wybór jest bardziej świadomy niż jego wybór czy będzie to klasizm, pogarda i wywyższanie się?

#polityka #wybory #bekazpisu #bekazkonfederacji
robert_blaszczykowski - Przykry widok. 

Ja wiem, że jest to skrajny przypadek i gość...
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robert_blaszczykowski: Przecież to skrajny przypadek pod kontent, coś jak starsi ludzie kłócący się na bazarach PiS vs PO.
Prawie 40% osób z wykształceniem wyższym głosowało na Nawrockiego, oni mogliby elokwentnie ci odpowiedzieć dlaczego Nawrocki, a nie Trzaskowski.
Jeżeli przykład tego chłopaka dał ci jakieś poczucie wyższości, to nie świadczy to najlepiej.
  • Odpowiedz
@Chad-z-Boboli
obserwuję kto z moich znajomych ma wyższe i głosował na Nawrockiego i wiem jedno - w zdaniach trochę bardziej poukładanych przekazaliby dokładnie tą samą treść + jeszcze to że Trzaskowski to p-------a i nie umie się bić.

Mało kto głosował na Nawrockiego z innych powodów niż LPG, migranty i 'lewackość' czaskoskiego.
  • Odpowiedz
@Gours wsiadam w PKS, daje odliczone 4,5 zł koleś wydaje mi 2,5 i się uśmiecha. Pytam a gdzie bilet a on że mam dopłacić.
Znam ludzi z Polski B, tam spora część byłaby wniebowzięta ze zaoszczędzili. Linia nierentowna- jak to się mogło stać?
  • Odpowiedz
  • 58
@Chad-z-Boboli mój teściu głosował na Nawrockiego, ma wyższe wykształcenie ale nie pracuje w zawodzie od ponad 20 lat. Aktualnie wierzy w bogów nordyckich i kosmitów. Znajomy z wyższym wykształceniem jest “uzdrowicielem”. Idiota z dyplomem to nadal idiota tylko dodatkowo z pretensjami.
  • Odpowiedz
@Chad-z-Boboli:

oni mogliby elokwentnie ci odpowiedzieć dlaczego Nawrocki, a nie Trzaskowski.

zaraz zaraz, czyli teraz głosy od wyższego wykształcenia są jakimś dowodem podjęcia dobrej decyzji? ale fikoł xD
  • Odpowiedz
@dqdq1: To dość zabawne, bo istnieją też osoby z wykształceniem wyższym, które wierzą, że kobieta może mieć penisa, albo że mężczyzna może urodzić dziecko. No ale oni raczej na Trzaskowskiego głosowali, najwyraźniej dyplom coraz mniej znaczy.
  • Odpowiedz
@filas312: Cały Wykop jest zawalony wpisami, ze władzę wybrali nam "podludzie" z podstawowym wykształceniem.
Więc uznałem to za dobry argument, żeby powołać się na te blisko 40% osób z wykształceniem wyższym, które jednak uznały Nawrockiego za dobrego kandydata. Żeby wyjść naprzeciw stereotypom.
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: znaczy się pisowcy kierują się pieniędzmi, emocjami (np. strach) i chęcią zrobienia komuś na złość a na Rafixa ta elita bardziej myśli o świętym spokoju niż o zrobieniu wieśniakom na złość a przynajmniej ja tak myślę - nie rób drugiemu co tobie nie miłe.
Większa tragedia jest taka że pomimo łatwego dostępu do informacji większość ludzi czerpie wiedzę z pikpoka a tam za wiele o świecie się nie dowiedzą.
  • Odpowiedz
Bo lgbt, emigranci i szeroko pojęta lewica, to akurat celne, a nawet w jakimś stopniu przekonywujące argumenty, żeby głosować na Nawrockiego i PiS. Nie widzę sprzeczności w takim zachowaniu, potrafię zrozumieć motywy tych ludzi.

@Chad-z-Boboli
No fajnie fajnie.
Fajnie że lpg i migrantów jest najwięcej w miastach i jakoś dziwnie się składa, że tym ludziom oni nie przeszkadzają bo głosują jednak w większości na czaskoskiego.

Apropo lewicy to ludzie nawet nie
  • Odpowiedz
  • 67
@Chad-z-Boboli problemy za górami i lasami. Mieszkam w tym strasznym miejscu gdzie ludzie głosują na Trzaskowskiego- nigdy nie widziałem nawet dwóch mężczyzn trzymających się za rękę. Wyborcy PiS to osoby którymi rządzą emocje, czują się gorsi a PiS o tym im na każdym kroku przypomina.
  • Odpowiedz
@Chad-z-Boboli dziwnie się z tobą rozmawia, to jest ostatnia wiadomość.

Czyli 2 razy wiecej osób głosowało na Trzaskowskiego niż na Nawrockiego. Gdyby taka proporcja była też na wsiach, gdzie ludzie mają skrzywiony światopogląd, Trzaskowski wygrałby w pierwszej turze zmiatając Nawrockiego i byłby to duży sukces. Nigdy nie będzie tak że któryś kandydat będzie miał drastycznie większą przewagę na poziomie 10% do 90%.

I nie zarzucaj mi, że na wsiach nie mają
  • Odpowiedz
@filas312: Nie znam przelicznika dla trzymających się za rączkę gejów, nie jestem aż tak głęboko w tym lore.
Ale za to słyszałem obawy ludzi o indoktrynacje lgbt - internet i telewizja zawalone tęczowymi treściami, tęczowe marsze, tęczowe dni w szkołach (takich szkołach z dziećmi), o promowaniu w mainstreamie transgender - w sporcie czy konkursach piękności dla kobiet.

Do tego dochodzą jeszcze działania rządowe, ministerstwo edukacji chce wprowadzić edukacje seksualną do
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: "skrzywiony światopogląd" to kwestia subiektywna, to też jest ostatnia wiadomość.
Skoro ludzie z każdym wykształceniem potrafią głosować na jakąś partię, to problem jest z tobą, że ich atakujesz, a nie z nimi, że mają swoje preferencje wyborcze.
  • Odpowiedz