Aktywne Wpisy
edenptlg +478

Nacho_Libre +24
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Właśnie skończyłem robić żarcie, zacząłem o 13.00, o 15 miałem wszystko ogarnięte.
8 pojemników na 3dni może 4dni, a dla normalnej osoby na 8 dni, albo na 4dni dla pary.
2.5kg chudej cieleciny 100zl (promka była)
3x pomidory mutti z puszki (12zl też z promo)
Kilka cebul i marchewek 5zl
Główka czosnku 2zl
1kg pieczarek 5zl
Seler naciowy pół paczki 3zl
1.5kg papryki 15zl
1kg bakłażana 5zl
1.5kg cukinii 6zl
Oregano, papryka wędzona, oliwa 6zl
7 worków ryżu i kaszy 10zl
Użyłem patelni 32cm i 6l gar. Patelnie trzeba umyć, a gary ładują w zmywarce.
Wychodzi nieco ponad 20zl za posiłek. A mamy tutaj cielecine po 40zl za kg, która można zamienić na kurczaka. Nikt nie każe kupować pomidorów mutti, choć w tej cenie żal było się nie zatowarowac.
#jedzzwykopem #jedzenie
#gotujzwykopem #gotowanie
#dieta
źródło: IMG_3282
PobierzJuż w--------m jeden. Drugi wleci za kilka h, jak wrócę. Natomiast
@Inozythol: pod względem ekonomicznym raczej nikt ogarnięty i myślący tak nie uważa. Gotowanie samemu zawsze wyjdzie taniej niż na mieście (no, może nie licząc Too Good To Go i Foodsie, ale tam trzeba łapać okazje i dostaje się losowe żarcie).
Ja gdy przestrzelę z obiadem i nie zjem go na raz to potem mam problem żeby dojeść resztę, bo wolałbym na kolację lub kolejny obiad zjeść coś innego i/lub świeżego.
@Krupier nawet nie to. Niech będzie cenowo 1:1 ale dla mnie kluczowa jest jakość - dużo białka, dobry tłuszcz, dużo warzyw. Nigdzie nikt mi nie da 60g białka z mięsa, kilkaset g różnych warzyw, kilkanaście g dobrej oliwy nawet za 2x tyle na porcję.
@Inozythol: ja też, ale większość ludzi jest ektremalnie wybredna i jedzenie dwa dni pod rząd tego samego obiadu jest dla nich nie do pomyślenia, a smakowitość posiłku >> jakość.
@NieRozumiemIronii Ale tu jest jakość znacznie lepsza niż większość żarcia
@Inozythol: a patelnia czemu nie do zmywarki?
@Inozythol: oprócz tego ludzie