Wpis z mikrobloga

Wydaje mi się, że ktoś u Razemków poszedł po rozum do głowy i faktycznie targetuje ich przekaz pod Konfiarzy. Gdzie nie wejdę, czy to na jakąś stronę Razem czy filmik Zandberga, to widzę tam przekaz o "koryciarstwie" polityków, który przez lata był przecież propagowany przez Korwina. Jest sporo o dużych projektach typu CPK, "z atomu, krzemu i stali", co współgra z różnymi ideami mocarstwowymi. Taktyczne jest też atakowanie POPiSu i Izraela.

Konieczny, kiedyś w jakiejś debacie z Konfiarzem, użył takiego stwierdzenia, że Konfiarze, jeśli chodzi o budownictwo mieszkaniowe, stosują "szkołę bangladeską", czyli chcą uproszczenia przepisów kosztem efektu końcowego. Myślę, że takie porównania to też dobry kierunek, szersze używanie analogii do różnych bieda państewek, w których panuje wolny rynek i patriarchat.

#razem #konfederacja #polityka #neuropa #4konserwy
nightmaar - Wydaje mi się, że ktoś u Razemków poszedł po rozum do głowy i faktycznie ...

źródło: koryto

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nightmaar: typowy wyborca konfederacji to młody mężczyzna z mniejszego ośrodka miejskiego lub wsi, jak im Zandberg wytłumaczy co dla nich oznacza wdrożenie pomysłow Mentzena na "państwo minimum" to mozemy się zdziwić przepływami a Mentzen może już nie mieć możliwości zrobić objazdu po każdym powiecie.

No i Zandbergowe CPK to bardziej RSK, rozproszony system komunikacyjny. Atakowanie popisu moim zdaniem o wiele sensowniej argumentuje niż Mentzen.
A co do Izraela, to zauważ
H.....s - @nightmaar: typowy wyborca konfederacji to młody mężczyzna z mniejszego ośr...

źródło: Polish_20250611_154613734

Pobierz
  • Odpowiedz
@nightmaar: @Hoisin_Sticky_Ribs tylko Braun czy Konfa to są antysemiccy - co jest na rękę Izraelowi, są jego pożytecznymi idiotami(chociaż konfa to nawet nie wiem czy to bo ostatnio krzysiu bosak przemawiał na konferencji z synem zbrodniarza ludobójcy Netenyahtu) a Razem jest stricte antysyjonistyczne
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: ja co do Brauna to mam podejrzenia że on zwyczajnie jest izraelskim agentem, ledwo ktoś przytoczy sensowną i uargumentowaną krytyke Izraela to Braun odpala protokół
"dać przykład prymitywnego antysemityzmu żeby Izrael mógł negować krytyke z Polski i dalej brnąć że mogą mordować bo są zewsząd zagrożeni"

Niech Braun ściąga gacie i pokazuje czy ma całego pitoka, bo ja coś podejrzewam że chodzi na rzemyku z napletków.
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: moim zdaniem odwrotnie, jest inteligentny a gada tak żeby trafić do glupich.
A to wcale nie łatwe. Tak jak nie łatwo przyjąć że nie każdy inteligentny człowiek musi z założenia byc dobry.
  • Odpowiedz