Aktywne Wpisy

annlupin +14
Cześć. Szukam chłopaka, który szuka dziewczyny, z którą mógłby rozwijać się intelektualnie, ćwiczyć pamięć, myśleć, zadawać sobie pytania. Który jest fanatykiem myślenia, którego sensem życia jest ćwiczenie umysłu, myślenie, rozwój, nauka. Na pewno bardzo by mnie to cieszyło, gdybym widziała, że jest taka osoba, która też szuka takiej osoby drugiej - do ćwiczeń, do wspólnej korelacji. Wiadomo, rozwój jest czymś najfajniejszym, samemu jest trochę żmudnym ćwiczeniem, a z kimś z kim się

annlupin +16
że tak zapytam nieśmiało jakie muzyczki do wina najlepiej
źródło: annlupin0098890
Pobierz

Widze że na wykopie nic się nie zmieniło. Dalej specjaliści od JavaScript, Javy, CRUDów, klepacze generycznego kodu ramie w ramie z Hindusami negują postęp AI. Od stycznia używam tylko i wyłącznie AI do pracy, Cursor + Claude 3.5, 3.7, 4.0 i praktycznie nie pisze sam kodu. Pytam z 5 razy o to samo podobnym promptem i czasem za 3, czasem za 4, czasem za 5 razem dostaje to co chce. 99% kodu od pół roku pisze za mnie AI, sam moze napisze z 10 linijek tygodniowo.
A tu dalej jakieś wyparcie leniwych nerdów, którym nie chce się nauczyć pisać promptów xD W dodatku tacy bojownicy klawiatury w kontraktorniach i innych body leasingach gdzie są pod butem Scrum Mastera i ledwo zdali inżyniera z informatyki (gdzie to najłatwiejszy kierunek studiów w porównaniu do Budownictwa, Automatyki, Elektryki, Elektrotechniki itd) i przerosła ich regresja liniowa xD Ale będą kpić i kręcic bekę z ekspertów od AI między innymi Dragana i Czajki, którym mogli by w temacie programowania/AI czyścić buty.
Skąd takie ego i duning-kruger u CRUDiarzy? Dlaczego nie możecie zaakceptować faktu, że AI się rozwija wykładniczo i lada moment mamy AGI? Czemu wyśmiewacie Tomka Czajke biorąc pod uwagę fakt, że nawet jakby wziąć cały tag #programowanie to byście razem nawet w 1% nie osiągneli tego co Tomek zrobił w Googlu i SpaceX - bo jedyne co umiecie to generic CRUDy w kontraktorniach i body leasingach xD
źródło: Ekspert
Pobierz@woj_st: sam się cuurva zaorałeś xD Branża IT to branża w 99,9999% ODTWÓRCZA. Ta cała kreatywność polega na tym, że masz jeden dobry sposób jak pisać kod - SOLID, DRY, KISS, YAGNI, HWDP, BSDM. Masz wzroce projektowe, architektorniczne, które są powtarzalne. Co tu możesz w IT niby nowego wymyśleć?
Jak sobie porównasz pod spodem kod Facebooka, Instagrama, Twittera to
Ale przynajmniej już wiem dlaczego jesteś AI entuzjastą XD
Jeszcze pare lat i AI będzie robiło pewnie sensowne filmy xD
https://www.youtube.com/watch?v=T5c4Rq6pS58
@nad__czlowiek: No i tutaj sam się łapiesz, bo możliwe, że to jedynie kilka miesięcy. Od koszmarnego filmu z Willem Smithem jedzącym spaghetti minęło ledwie dwa lata xd
@woj_st: Ale wiesz, że tak już od ~roku nie trenujemy AI? Dane ludzkie są słabej jakości więc najnowsze systemy jak o3/o4 gemini 2.5 Claude 4 itd. polegają na danych syntetycznych gdzie model sam robi tysiąc podejść aby znaleźć to najlepsze, sam je ocenia, uczy się je
@Bejro: dokładnie tak mówili 13 lat temu, jak na studiach miałem algorytmy genetyczne i sieci neuronowe xDDD Prawdopodobieństwo, że ajaj wyprodukuje coś "wow" przed
@woj_st: Nasza cywilizacja też uczy się tylko na swoich danych a jakoś przeszliśmy od ogarnięcia jak łupać kamienie do łupania atomów i to w zaledwie kilka iteracji.
@woj_st: No jest to wow, ostatnio mi dopisał. Potrzebowałem jakiegoś serwisu ale był płatny to mi go AI napisało w 15 minut za darmo i działa. To co kiedyś wymagało pewnie tysiące godzin kilku osób i kosztowało dziesiątki tysięcy dolarów teraz jest generowane w minutę. Nie rozumiesz jak widzę powagi tej sytuacji. Nie wiem ile masz lata ale
@nad__czlowiek: agi sragi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
lepiej szykuj tyłek na powtórkę krachu z 2000 roku
@Bejro: no z pewnością nie będą pracowali jako programiści, których tysiące godzin pracy można zastąpić czymś wygenerowanym w 15 min xD Zdajesz sobie sprawę z powagi sytuacji że świat na IT i kąkuterach się nie