Aktywne Wpisy

Zamówiłem dwie koszulki to po pierwsze. Do domu i dajmy na to, na trening.
Druga sprawa, udało sie jeszcze złapać na promce.
#sebcel
Druga sprawa, udało sie jeszcze złapać na promce.
#sebcel
źródło: zrzut_ekranu
Pobierz
gundulph +589
#mecz z 3-1 na 2-2 tylko nasi tak potrafią xD

Widze że na wykopie nic się nie zmieniło. Dalej specjaliści od JavaScript, Javy, CRUDów, klepacze generycznego kodu ramie w ramie z Hindusami negują postęp AI. Od stycznia używam tylko i wyłącznie AI do pracy, Cursor + Claude 3.5, 3.7, 4.0 i praktycznie nie pisze sam kodu. Pytam z 5 razy o to samo podobnym promptem i czasem za 3, czasem za 4, czasem za 5 razem dostaje to co chce. 99% kodu od pół roku pisze za mnie AI, sam moze napisze z 10 linijek tygodniowo.
A tu dalej jakieś wyparcie leniwych nerdów, którym nie chce się nauczyć pisać promptów xD W dodatku tacy bojownicy klawiatury w kontraktorniach i innych body leasingach gdzie są pod butem Scrum Mastera i ledwo zdali inżyniera z informatyki (gdzie to najłatwiejszy kierunek studiów w porównaniu do Budownictwa, Automatyki, Elektryki, Elektrotechniki itd) i przerosła ich regresja liniowa xD Ale będą kpić i kręcic bekę z ekspertów od AI między innymi Dragana i Czajki, którym mogli by w temacie programowania/AI czyścić buty.
Skąd takie ego i duning-kruger u CRUDiarzy? Dlaczego nie możecie zaakceptować faktu, że AI się rozwija wykładniczo i lada moment mamy AGI? Czemu wyśmiewacie Tomka Czajke biorąc pod uwagę fakt, że nawet jakby wziąć cały tag #programowanie to byście razem nawet w 1% nie osiągneli tego co Tomek zrobił w Googlu i SpaceX - bo jedyne co umiecie to generic CRUDy w kontraktorniach i body leasingach xD
źródło: Ekspert
Pobierz@woj_st: sam się cuurva zaorałeś xD Branża IT to branża w 99,9999% ODTWÓRCZA. Ta cała kreatywność polega na tym, że masz jeden dobry sposób jak pisać kod - SOLID, DRY, KISS, YAGNI, HWDP, BSDM. Masz wzroce projektowe, architektorniczne, które są powtarzalne. Co tu możesz w IT niby nowego wymyśleć?
Jak sobie porównasz pod spodem kod Facebooka, Instagrama, Twittera to
Ale przynajmniej już wiem dlaczego jesteś AI entuzjastą XD
Jeszcze pare lat i AI będzie robiło pewnie sensowne filmy xD
https://www.youtube.com/watch?v=T5c4Rq6pS58
@nad__czlowiek: No i tutaj sam się łapiesz, bo możliwe, że to jedynie kilka miesięcy. Od koszmarnego filmu z Willem Smithem jedzącym spaghetti minęło ledwie dwa lata xd
@woj_st: Ale wiesz, że tak już od ~roku nie trenujemy AI? Dane ludzkie są słabej jakości więc najnowsze systemy jak o3/o4 gemini 2.5 Claude 4 itd. polegają na danych syntetycznych gdzie model sam robi tysiąc podejść aby znaleźć to najlepsze, sam je ocenia, uczy się je
@Bejro: dokładnie tak mówili 13 lat temu, jak na studiach miałem algorytmy genetyczne i sieci neuronowe xDDD Prawdopodobieństwo, że ajaj wyprodukuje coś "wow" przed
@woj_st: Nasza cywilizacja też uczy się tylko na swoich danych a jakoś przeszliśmy od ogarnięcia jak łupać kamienie do łupania atomów i to w zaledwie kilka iteracji.
@woj_st: No jest to wow, ostatnio mi dopisał. Potrzebowałem jakiegoś serwisu ale był płatny to mi go AI napisało w 15 minut za darmo i działa. To co kiedyś wymagało pewnie tysiące godzin kilku osób i kosztowało dziesiątki tysięcy dolarów teraz jest generowane w minutę. Nie rozumiesz jak widzę powagi tej sytuacji. Nie wiem ile masz lata ale
@nad__czlowiek: agi sragi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
lepiej szykuj tyłek na powtórkę krachu z 2000 roku
@Bejro: no z pewnością nie będą pracowali jako programiści, których tysiące godzin pracy można zastąpić czymś wygenerowanym w 15 min xD Zdajesz sobie sprawę z powagi sytuacji że świat na IT i kąkuterach się nie