Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mat-kelo: Teraz dzwonię ja:

Każdy przypadek jest indywidualny i nie znamy szczegółów tej historii. Ja zwracam uwagę na fakt, że wielu ludzi no... nie potrafi zarządzać swoim budżetem. Mówię to jako osoba, która do wielu rzeczy doszła sama, a zaczynała od zera. Kupowanie niepotrzebnych rzeczy, życie na kredyt (czyt. odraczanie spłat), zastaw się a postaw się. Już nie mówię o jakichś rozwodach. Ja wiele razy powtarzałem, że chcąc z kimś
  • Odpowiedz
Ciekawe ile % polaków mieszka w Warszawie?

@notBart: według wypopków, to 100%, prawda jest taka, że zależnie gdzie mieszka, 9k to może być mało albo dużo, zależy też jak żyje, bo jeśli ma swoje mieszkanie/dom, to koszty życia diametralnie spadają, ale założę się, ze co tydzień musi iść do kosmetyczki fryzjerki terapeutki itp, to kasa ucieka
  • Odpowiedz
Dzieci generalnie są drogie w utrzymaniu. Co prawda w artykule nie ma o ich wieku ale zaryzykuje, że to wiek w okolicach przedszkolnego. Po zarobkach wnioskuję, że większe miasto. W takim wypadku przedszkole/żłobek za dwójkę to wydatek pewnie około 3000 zł miesięcznie za dwójkę, na mniej bym nie liczył. Wynajem, czynsz i opłaty to lekko licząc pewnie z 3000 zł, a pewnie może nawet i 4000 lub więcej. To nam daje 6000
  • Odpowiedz
pewnie ze duzo. 9k na 3 osoby w tym 2 dzieci. Niech wynajem kosztuje 3k to dalej masz 6k do rozdysponowania. Po 2k na miesiac na osobe wychodzi na lepka na jedzenie i glupoty. To nie jezt malo. Ja uwazasz ze to malo to napisz mi rozpiske szacunkowa wydatkow na 3 mies bo ja nie wiem na co ta kase wydajecie

@woskrosenie: Sporo kasy idzie na znaki diakrytyczne oraz przecinki,
StaryWedrowiec - >pewnie ze duzo. 9k na 3 osoby w tym 2 dzieci. Niech wynajem kosztuj...

źródło: 2025-05-20 15 40 04

Pobierz
  • Odpowiedz
2k auto na miesiac? Nawet liczac z OC i przegladami to wielkie XD to jest 10-20 k w ciagu roku, niech samochod zmieni z tego gruza.

@woskrosenie: moze co miesiac kupuje nowy? xD
  • Odpowiedz