Aktywne Wpisy

Waga początkowa: 0.84 g każdy makaronik. Z lewej waga ugotowanego wg zalecen producenta a z prawej al dente. Wołam @ElCidX bo to ona kazała mi takie rzeczy sprawdzać #niewiemjaktootagowac #gotujzwykopem
źródło: image
Pobierz
Lujdziarski +54
źródło: temp_file3650090268467676511
Pobierz

źródło: Clipboard_05-20-2025_01
Pobierz@ChempyTuj: Co prawda nie uważam, że to jest dużo pieniędzy w takiej sytuacji, ale niezmiennie bardzo irytują mnie takie osoby jak twoja. Przestańcie w końcu traktować cały kraj jakby składał się z jednego miasta o nazwie Warszawa. Bo prawda
Średnia BRUTTO w polsce to jest około 6500.
Wiesz ile to jest do ręki?
Dużo mniej.
A jeżeli według was 9000 to mało, to albo ty dorośnij, bo nie wiesz jakie są realia na polskim rynku pracy, albo zarób chociaz te 9000
Sami bogacze tutaj są. A niech ktoś zrobi #rozdajo jakiegoś gówna, to serwery padają
@Tyrande: jak żyje w mieście i narzeka że bida to niech się przesiądzie na komunikację. A czy zjadasz kilo sera lub kilo wędliny w jeden dzień? Podam ci przepis dla trzech osób: 1kg ryżu - ok 3,5zł, starczy na 3dni (300g na dzień) ; kurczak - 19zł/kg (cena z gazetka biedronka z
@wojciech-wwww: to niech każdy żyje na takim poziomie na jaki pozwala mu jego pensja. Ja bym chciał żyć jak magnat naftowy ale muszę żyć jak kowalski ¯\(ツ)/¯
@Przemek755: no i moszna? moszna. I założę się że jeszcze blisko tysiąc odłożysz jak byś chciał. Ale niektórzy tak mają że żyją od pierwszego do pierwszego a jak dostaną premię w wysokości całej wypłaty to na koniec miesiąca też pieniędzy nie mają, ręce im się trzęsą dopóki nie wydadzą wszystkiego
3 dni. jakiś sos za 6zł xD - uwierz mi, te sosy są obrzydliwe. A 19zł to cena z promocji, powodzenia ze znalezieniem tego w biedrze pod wieczór jak już wszystkie stare baby zwiną.
Widać, że nie gotujesz, a jak już to raz na ruski rok i nie masz dzieci. Gdyby człowiek tak codziennie
@StaryWedrowiec: dziękuję za wyczerpującą wypowiedź w zupełnie innym temacie niż w tym wątku
@woskrosenie: Jednak da się pisać po ludzku.
Zabawny jest fakt, że próbujesz umniejszyć swoje niechlujstwo, stawiając argument mówiący o tym, że nie napisałem w temacie, geniuszu. XD
@Cztero0404: no właśnie ja też tego nie rozumiem jak ktoś może z takimi przykładami wyskakiwać. Ale statystyki pokazują że większość ludzi nie ma oszczędności i to by się potwierdziło patrząc na komentarze niektórych.
@woskrosenie: To, że ludzie nie mają oszczędności to prawda. Popatrz nawet tutaj na wykopie, ile razy ktoś całkiem serio napisał iż zarabia 10-15 tys zł miesięcznie i twierdzi, że mało prowadząc narrację jakby ledwo koniec z końcem wiązał?
@StaryWedrowiec: na telefonie nie chce mi się pisać ąę
@RadoN: Nie palancie. Napisałem że to nie jest niska wypłata w polskich realiach. W polsce to są dobre pieniądze, co nie oznacza bogactwa, bo polacy to dość biedny kraj w skali europy.
Jeżeli hiperbola to twoja jedyna argumentacja, to nie trać mojego czasu, nie napisałem niczego o żadnym bogactwie, ale skoro używasz tego typu argumentu, to