Wpis z mikrobloga

Dla tych co uważają że 9 tys miesięcznie na 3 czy 4 osoby w dużym mieście to dużo to proponuje wyprowadzić się z domu rodziców w Polsce powiatowej do Warszawy :)

@ChempyTuj: Co prawda nie uważam, że to jest dużo pieniędzy w takiej sytuacji, ale niezmiennie bardzo irytują mnie takie osoby jak twoja. Przestańcie w końcu traktować cały kraj jakby składał się z jednego miasta o nazwie Warszawa. Bo prawda
  • Odpowiedz
jak tak dysponujecie pieniedzmi to niemam pytan. 3tys jedzenie na 3 osoby przy gotowaniu w domu? Kawior i szampan z gornej polki masz na mysli czy gofry z nad moza? Podasz przyklad wydatkow na jedzenie na 1dzien za 100zl? 2k auto na miesiac? Nawet liczac z OC i przegladami to wielkie XD to jest 10-20 k w ciagu roku, niech samochod zmieni z tego gruza. Chyba zyjecie wyobrazeniami na temat kosztow, jak
  • Odpowiedz
  • 1
@Cztero0404 Rozwalają mnie te komentarze. Jakby się nimi kierować, to Polska to już jest co najmniej Szwajcarją, jak nie Luksemburg😂 Tylko dalej Polaki robaki jeżdżą do Niemiec na roboty za 2000 euro. Nie wspominając o tym, ile Polaków obecnie dupii w robocie za minimalną.
  • Odpowiedz
  • 1
@RadoN Typie.
Średnia BRUTTO w polsce to jest około 6500.
Wiesz ile to jest do ręki?
Dużo mniej.
A jeżeli według was 9000 to mało, to albo ty dorośnij, bo nie wiesz jakie są realia na polskim rynku pracy, albo zarób chociaz te 9000
Sami bogacze tutaj są. A niech ktoś zrobi #rozdajo jakiegoś gówna, to serwery padają
  • Odpowiedz
  • 0
@Khebib: Sami bogole. Tylko jakoś tego nie widać w statystykach zarobków, gdzie w UE wyprzedzamy tylko Rumunię i Bułgarię. Nie mówiąc o tym, że dalej rządzą u nas złodzieje i januszexy, a Polska dalej jest p*erdoloną montownią Europy.
  • Odpowiedz
a samochód na czym jeździ? Na powietrze?

Wędlina dobrej jakości, masło, ser żółty, Ty myślisz, że ile to kosztuje? 10zł/kg?

@Tyrande: jak żyje w mieście i narzeka że bida to niech się przesiądzie na komunikację. A czy zjadasz kilo sera lub kilo wędliny w jeden dzień? Podam ci przepis dla trzech osób: 1kg ryżu - ok 3,5zł, starczy na 3dni (300g na dzień) ; kurczak - 19zł/kg (cena z gazetka biedronka z
  • Odpowiedz
to zależy, jak chcesz żyć jak biedak to tak, jak chcesz żyć jak człowiek to nie jest dużo.

@wojciech-wwww: to niech każdy żyje na takim poziomie na jaki pozwala mu jego pensja. Ja bym chciał żyć jak magnat naftowy ale muszę żyć jak kowalski ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
dokładnie, ja będąc sam 4200 na reke, wynajem 2k i zyje za 2200

@Przemek755: no i moszna? moszna. I założę się że jeszcze blisko tysiąc odłożysz jak byś chciał. Ale niektórzy tak mają że żyją od pierwszego do pierwszego a jak dostaną premię w wysokości całej wypłaty to na koniec miesiąca też pieniędzy nie mają, ręce im się trzęsą dopóki nie wydadzą wszystkiego
  • Odpowiedz
@woskrosenie: xD człowieku, ja bym to sama oje*ała w 2 dni, a do dopiero z 2 dzieciakami xD

3 dni. jakiś sos za 6zł xD - uwierz mi, te sosy są obrzydliwe. A 19zł to cena z promocji, powodzenia ze znalezieniem tego w biedrze pod wieczór jak już wszystkie stare baby zwiną.
Widać, że nie gotujesz, a jak już to raz na ruski rok i nie masz dzieci. Gdyby człowiek tak codziennie
  • Odpowiedz
@mat-kelo: Zanim mnie w------i z roboty, to zarabiałem więcej bez żony i dzieci, ale IMO wydaje mi się, że 9k to i tak całkiem sporo w polskich warunkach i da się tym zarządzać tak, że zostało chociaż parę koła, ewentualnie 1000 zł zamiast 200 zł. Nie wiem na co ludzie wydają te pieniądze. Ja wydaję więcej pieniędzy jak pojadę na wakacje lub kupię coś drogiego raz na rok, a nie
  • Odpowiedz
dziękuję za wyczerpującą wypowiedź w zupełnie innym temacie niż w tym wątku

@woskrosenie: Jednak da się pisać po ludzku.

Zabawny jest fakt, że próbujesz umniejszyć swoje niechlujstwo, stawiając argument mówiący o tym, że nie napisałem w temacie, geniuszu. XD
  • Odpowiedz
Masz rację. Nie oszukujmy się, żeby wydawać 2k na auto miesięcznie jeśli chodzi o paliwo to trzeba robić trasy po całej Polsce

@Cztero0404: no właśnie ja też tego nie rozumiem jak ktoś może z takimi przykładami wyskakiwać. Ale statystyki pokazują że większość ludzi nie ma oszczędności i to by się potwierdziło patrząc na komentarze niektórych.
  • Odpowiedz
no właśnie ja też tego nie rozumiem jak ktoś może z takimi przykładami wyskakiwać. Ale statystyki pokazują że większość ludzi nie ma oszczędności i to by się potwierdziło patrząc na komentarze niektórych.

@woskrosenie: To, że ludzie nie mają oszczędności to prawda. Popatrz nawet tutaj na wykopie, ile razy ktoś całkiem serio napisał iż zarabia 10-15 tys zł miesięcznie i twierdzi, że mało prowadząc narrację jakby ledwo koniec z końcem wiązał?
  • Odpowiedz
Typie rdolisz głupoty. Dla Ciebie bogacz to ktoś kto zarabia 9000 zł na msc?

@RadoN: Nie palancie. Napisałem że to nie jest niska wypłata w polskich realiach. W polsce to są dobre pieniądze, co nie oznacza bogactwa, bo polacy to dość biedny kraj w skali europy.
Jeżeli hiperbola to twoja jedyna argumentacja, to nie trać mojego czasu, nie napisałem niczego o żadnym bogactwie, ale skoro używasz tego typu argumentu, to
  • Odpowiedz