Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

9k na 3 osoby w tym 2 dzieci. Niech wynajem kosztuje 3k to dalej masz 6k do rozdysponowania. Po 2k na miesiac na osobe wychodzi na lepka na jedzenie i glupoty

@woskrosenie: powiedz że nigdy nie miałeś dzieci bez mówienia że nigdy nie miałeś dzieci xD od tych 6k na dzień dobry odlicz żłobek i przedszkole bo do państwowych nie idzie się dostać szczególnie zarabiając
  • Odpowiedz
Łatwo jest ludziom układać życie

@rolkapapieru: komentarz nad twoim komentarzem koles znalazl artukul i faktycznie wynajmuje wiec dobrze zalozylem. Ktos narzeka publicznie wiec oublicznie podpowiadam, to nie ukladanie zycia xd
  • Odpowiedz
A to według ciebie dużo?

@straszny_cham:
Nikt chyba nie mówi, że to dużo, ale to, że z 2/3 osób żyje za mniej .....i zyją?
Ja wiem że to czary, ale tak jest.
  • Odpowiedz
Żarcie na 3 głowy na miesiąc jakieś 2-3k, zakładając, że gotuje się w domu, a nie zamawia - czyli poświęca się czas. Utrzymanie samochodu + paliwo 1-2k miesięcznie

@Tyrande: jak tak dysponujecie pieniedzmi to niemam pytan. 3tys jedzenie na 3 osoby przy gotowaniu w domu? Kawior i szampan z gornej polki masz na mysli czy gofry z nad moza? Podasz przyklad wydatkow na jedzenie na 1dzien za 100zl? 2k auto
  • Odpowiedz
@woskrosenie: a samochód na czym jeździ? Na powietrze?

Na diecie czokoszkowej to można nawet zmieścić się w kilku stówach na miesiąc. 3k na 3 osoby to normalna kwota jak się nie kupuje zupek chińskich. Chociażby mięso jest drogie. Mleko 4zł za litr, a dzieci jedząc śniadanie zużywają coś koło tego do płatków. Płatki też już nie kosztują 1zł za opakowanie.

Wędlina dobrej jakości, masło, ser żółty, Ty myślisz, że ile
  • Odpowiedz
lol ja na 2 osoby wydaje tygodniowo minimum 200zl na jedzenie

@nunia: inni tu prubuja wmowic ze na jedzenie to sie 100zl na dzien wydaje przy gotowaniu w domu dla 3 osob. Im wychodzi 1000na lebka tobie 400 na lebka. Mozna tak i tak ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Kurła dzieci. Co wy byście zrobili na początku lat 90-tych, kiedy wypłaty było znacznie mniej niż realnych kosztów...

A się żyło, ludzie sobie pomagali znacznie bardziej niż teraz.
majk3l - Kurła dzieci. Co wy byście zrobili na początku lat 90-tych, kiedy wypłaty by...
  • Odpowiedz