Wpis z mikrobloga

Zachowanie Maciaka na #debata potwierdza moje przypuszczenia. Zgodnie z KGBowską szkołą rozsadzania państw od środka Maciak jest tzw. tłem, prawdopodobnie dla Brauna. W skrócie chodzi o to żeby docelowy agent wpływu sprawiał wrażenie "umiarkowanego" na tle jakiegoś ultrasa wychwalającego Putina w każdej wypowiedzi. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polityka
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kukold: to jest wielopoziomowa struktura, szkoła KGB mocno ewoluowała od lat 90. Maciak jest tłem dla Brauna, który jest tłem dla Mentzena, który jest tłem dla Nawrockiego, który jest tłem dla Trzaskowskiego.
  • Odpowiedz
  • 11
@niezwykly_89: mam nadzieję, że służby prześwietlają ich lepiej niż Nawrockiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kot_do_drzwi wystarczy zadać sobie proste pytanie: czy gdyby Maciak nie startował to Braun wydawałby się bardziej czy mniej prorosyjski niż teraz? Ostatecznie obaj mają identyczne poglądy na Rosję ale hejt idzie na Maciaka a raczej został tam przekierowany po pierwszej debacie. Ciekawe, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 4
Macie z tym maciakiem głąby. Jak jest z KGB to złóżcie zawiadomienie do prokuratury. Ukrywanie takich informacji jest karalne
  • Odpowiedz
wykop, portal ze specjalistami, politykami i dodatkowo jeszcze specjalistami od tajnych służb/tajnymi agentami

@ChillExecutiveOfficer: Choć czytałem książkę o rosyjskich służbach, to taki elementarz ich działań. Są jakieś klauny jak Maciak czy Jabłonowski vel Olszański, którzy ściągają tylko uwagę służb i mediów. Następnie trochę bardziej poważni ale wciąż oczywiści ludzie typu Braun, którzy celują w skrajne ruchy prawicowe czy lewicowe to nieistotne, ważne, że skrajne. Stąd w Niemczech w jednym marszu
  • Odpowiedz
@djtartini1: nie klei mi się jedną rzecz. Po pierwsze niby czemu zadawać sobie tyle trudu, żeby ocieplać wizerunek Brauna, skoro on i tak nie ma nic szans. Po drugie jakikolwiek efekt miałby być założony to wyszedł chyba odwrotny. Braun i tak jasno deklaruje swoje sympatie do Kremla , więc z Maciakiem czy bez - nie ma to znaczenia.
  • Odpowiedz
@niezawysoki: Maciak ma tylko dobrze wypaść na przebitkach dla Russia Today, że polski polityk popiera Rosję. Braun mimo wszystko ma jakiś stały elektorat- ludzi jak to określam głupio mądrych, którzy wierzą w teorie spiskowe i dla nich ta sympatia do Rosji musi być bardziej nieoczywista. Stąd Braun nawala na anglosasów, a w Rosji widzi jedyną, sensowną alternatywę, która nas może uratować przed spiskami USA i Izraela. No i Braun może
  • Odpowiedz
wykop, portal ze specjalistami, politykami i dodatkowo jeszcze specjalistami od tajnych służb/tajnymi agentami

@ChillExecutiveOfficer: Jak śmiesznie by to nie brzmiało, to zapewne Wykop jest monitorowany przez wszelkie służby w celu wyłapywania interesujących informacji. Zarówno przez służby polskie, jak i zagraniczne. W każdym ścieku można znaleźć coś wartego uwagi.
#pdk
dziedzicpruski - >wykop, portal ze specjalistami, politykami i dodatkowo jeszcze spec...
  • Odpowiedz
Zgodnie z KGBowską szkołą rozsadzania państw od środka Maciak jest tzw. tłem, prawdopodobnie dla Brauna.

@kukold: dobrze, że to tylko twoje myślenie życzeniowe
  • Odpowiedz
@kukold mi to wyglądało jakby przetrzymywali mu rodzinę w łagrze i go szantażowali, bo nie wiem za jakie pieniądze można p-------ć takie rzeczy. Przecież na niego na ulicy będą pluli bezdomni
  • Odpowiedz