Aktywne Wpisy

tojapaweu +118
Miesiac temu zapytałem się księgowej, czy mogę sam rozliczyć PIT. Odpisała mi to co na screenie.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
źródło: image_picker_78EF39A7-28FA-4EA6-9D1F-99BD5061E328-10976-0000050F0F22F381
Pobierz
KitaxKita +885
Często pojawia się argument
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
no ogólnie konfitura ma rację, ale forma protestu jest zła
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura

hej człowieki :D znalazłem sklep online z mięsem które oni wysyłają kurierem dhl w aucie typu lodówka - jakos tak to sie nazywa. niby jest w niej do 4 stopni temperatura, więc mieso powinno byc okej, ale zastanwiam czy się na pewno? moze kurier odbiera od nich w aucie lodówce, potem trafia paczka na magazyn, tam poleży w temp powiedzmy +10 stopni :D ma ktos jakieś doświadczenia z tym?
#kurier
#kiciochpyta
#gotujzwykopem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
W większej skali albo na krótszych odcinkach w dużych miastach rzeczywiście dostawa będzie realizowana przy użyciu samochodu chłodni.
Małe paczki na duże odległości wysyła się wsadzając do środka kilka zamrożonych butelek wody. Działa bez problemu. Zamawiałem w środku lata z super steka paczkę z podrobami, które są szczególnie narażone na wzrost temperatury i nie było najmniejszego problemu.
Zamawiaj śmiało. To są ludzie, których biznes polega
czasem są mniejsze, wielkości vana
DHL nie ma w ofercie usługi przewozu w kontrolowanej temperaturze, oni w ogóle nie świadczą usług. Być może, któraś z pozostałych firm z grupy DHL, coś takiego oferuje.
DHL eCommerce (tą firmę w skrócie nazwa się DHL, choć tak naprawdę jest to osobna spółka, choć jest w tej samej grupie kapitałowej), także nie ma opcji kontroli temperatury. Wyć może DHL Supply Chain lub DHL Freight coś takiego oferują (to kolejne