Aktywne Wpisy

MishMashStudio666 +3046
Hejo! Tak jak obiecałem, mam dla Was #rozdajo
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
źródło: temp_file5653171721942055217
Pobierz
francis0440 +135

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

Czytałem w internecie wspomnienia niemców z zachodu, którzy wspominali że przejazd przez te stacje widmo budził w nich niepokój, ogółem to było creepy.
Co ciekawe z RFN do Berlina Zachodniego można było, jako Niemiec z Zachodu dojechać autostradą i nie wymagało to jakichś specjalnych zezwoleń, ale władze NRD paranoicznie pilnowały, aby obywatele RFN nie zbaczali z trasy i nawet nie rozmawiali z nikim po drodze. Pod koniec trasy czas wjazdu do NRD był porównywany z godziną dojazdu do Berlina i jeśli trwało to zbyt długo, kierowca musiał się gęsto tłumaczyć wschodnim służbom.
#historia #ciekawostkihistoryczne #niemcy #berlin #nrd #ciekawostki
źródło: potsdamer platz
Pobierz@ryszard-kulesza: #coolstory
moj znajomy na początku lat 90. jako dzieciak, mieszkał jakiś czas w Moskwie. Jego ojciec był informatykiem i miał tam jakiś kontrakt. Opowiadał różne hardkorowe historie m.in. o tym, że z tego miejsca gdzie mieszkali, do miasta jechało się
Czyli konfederacja? Bo oni chwalą wszytsko co ruskie xD
@ryszard-kulesza:
@ryszard-kulesza: Twój język Polski jest "creepy" :)
@Krzysztof53647: a to nie tusk jest najlepszym przyjacielem putina? :D
Widać który system nie miał obaw, że obywatele nie wrócą.