Aktywne Wpisy

Herm1t 0
A tak poważnie rozmawiając - jaka część waszego portfolio to GPW?
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda

chwed +58
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz

Widać, że lobby deweloperuchów robi dobrą robotę, oby tak dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polska #deweloperka #mieszkanie #ciekawostki #europa #mapy #ekonomia #pieniadze
#budownictwo
źródło: 20250417_080852
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Ale może po prostu obracam się w określonym towarzystwie, więc mam pewne wyobrażenia i nie jestem obiektywny. Nie wiem.
Czechy choc sobie z emigrantami poradzily u nas nawet zaniza to wspolczynik dzietnosci - tutaj sprzed lat ale nic sie nie zmienilo https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1391623,wywiad-z-piotrem-szukalskim-demograf-gerontolog-o-dzietnosci-w-polsce.html
Wydaje mi się, że dużo tu robi kwestia meldunku. Druga sprawa to starsi Polacy traktują mieszkanie na wynajem jako brak stałego adresu i podawają swój "domowy". Bo póki córka czy syn nie ma "swojego" to mieszka z nami.
Nie mamy takiej potrzeby żeby upuszczać.
Zresztą te dane są średnio wiarygodne patrząc na migrację do dużych miast - młodzi z rodzicami się sprowadzają do Warszawy?
źródło: image
Pobierz@NoCiekaweJakiLoginJestWolny: Średnia wilekość domu/mieszkania w Polsce jest dużo poniżej średniej w UE.
W krajach Europy Zachodniej w latach 60. i 70. indywidualne budownictwo wielorodzinne, czyli domy przeznaczone dla kilku rodzin budowane prywatnie przez osoby fizyczne (np. domy dwurodzinne, wielopokoleniowe, bliźniaki), występowało znacznie rzadziej niż w Polsce.
W Polsce, ze względu na
Po co palić pieniądze jeśli jest się singlem?
@tomosano: ...dowiemy się tego dopiero jak obowiązek meldunkowy będzie realizowany