Aktywne Wpisy

jmuhha +30
Dowiedziałam się, że koleżanka z klasy ma w leasingu nowa toyotę rav4 za 2400 zł mies ( ಠ_ಠ)
Godir17 +81
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow

źródło: a
Pobierz
Widać, że lobby deweloperuchów robi dobrą robotę, oby tak dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polska #deweloperka #mieszkanie #ciekawostki #europa #mapy #ekonomia #pieniadze
#budownictwo
źródło: 20250417_080852
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Ale może po prostu obracam się w określonym towarzystwie, więc mam pewne wyobrażenia i nie jestem obiektywny. Nie wiem.
Czechy choc sobie z emigrantami poradzily u nas nawet zaniza to wspolczynik dzietnosci - tutaj sprzed lat ale nic sie nie zmienilo https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1391623,wywiad-z-piotrem-szukalskim-demograf-gerontolog-o-dzietnosci-w-polsce.html
Wydaje mi się, że dużo tu robi kwestia meldunku. Druga sprawa to starsi Polacy traktują mieszkanie na wynajem jako brak stałego adresu i podawają swój "domowy". Bo póki córka czy syn nie ma "swojego" to mieszka z nami.
Nie mamy takiej potrzeby żeby upuszczać.
Zresztą te dane są średnio wiarygodne patrząc na migrację do dużych miast - młodzi z rodzicami się sprowadzają do Warszawy?
źródło: image
Pobierz@NoCiekaweJakiLoginJestWolny: Średnia wilekość domu/mieszkania w Polsce jest dużo poniżej średniej w UE.
W krajach Europy Zachodniej w latach 60. i 70. indywidualne budownictwo wielorodzinne, czyli domy przeznaczone dla kilku rodzin budowane prywatnie przez osoby fizyczne (np. domy dwurodzinne, wielopokoleniowe, bliźniaki), występowało znacznie rzadziej niż w Polsce.
W Polsce, ze względu na
Po co palić pieniądze jeśli jest się singlem?
@tomosano: ...dowiemy się tego dopiero jak obowiązek meldunkowy będzie realizowany