Wpis z mikrobloga

@Mega_Smieszek: To zależy,czy lubisz Soulslike,czy nie,a oni są prekursorami gatunku,mają spory kredyt zaufania a to zobowiązuje.Zależy jak na to się patrzy,ja jeszcze gry od nich nie ograłem,czekam na dogodny moment,teraz The Last Of Us Part 1 i 2 na pc ogrywam
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: powtarzalność jest wpisana w gry, czasami coś nuży wcześniej, czasami zanim się znudzi to do się skończy, a czasami jest na tyle dobrze zrobione, że mimo powtarzalności nudy nie ma.

Także nigdy bym tego jako wadę nie odbierał, zwłaszcza przy grach które choć polegają na bieganiu od walki do walki, to jednak są wyzwaniem, a same Boss fighty i przeciwnicy są mocno urozmaiceni.

Ja fanem soulsow nie jestem, ale
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Większość graczy w ogóle zna tę firmę tylko z Dark Souls i wszystkich klonów tej gry które robią taśmowo. Ci co określają się "fanami gier From Software" nie kojarzą żadnej gry sprzed soulsów xD
  • Odpowiedz
@DEWASTATOR_TM: Prekursorami nie do końca. Od ich gier wzięła się nazwa "gatunku". Wiele osób określa Blade of Darkness prekursorem czy choćby Tenchu które to From Software zresztą wydawało na rynek japoński począwszy od ery PS2 i do którego cały czas ma prawa. Zresztą wspomniane przez opa Sekiro powstawało pierwotnie właśnie jako kolejne Tenchu. Chociaż nazwanie tej serii "souls-like" byłoby nieco na wyrost.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Robią gry, w które ludzie chcą grać i każda kolejna mimo podobieństw jest mniejszą (DS1-DS3) lub większą (DeS-DS1, DS3-ER) ewolucją gatunku, który może nie tyle stworzyli co wskrzesili i dostosowali do dzisiejszych czasów.
Pomyśl jakim majstersztykiem byłby taki Starfield gdyby Bethesda działała w podobny sposób. Albo Diablo 4, seria Assassin's Creed, Dragon Age i można by tak wymieniać jeszcze długo.
W tym wszystkim martwi nieco to czym ma być
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek Mieli tyle lat na ulepszenie walki i animacji oraz hitboxów, aby nie wyglądało to jak pierwszy Gothic. Ale jeśli ER to jest ich prime, to ja nie chcę widzieć ich najgorszej gry. Sorry, ale dla mnie te gry są po prostu nie dorobione. Grajcie i bawcie się, ale to nie dla mnie.
  • Odpowiedz
Wiele osób określa Blade of Darkness prekursorem czy choćby Tenchu które to From Software zresztą wydawało na rynek japoński począwszy od ery PS2 i do którego cały czas ma prawa. Zresztą wspomniane przez opa Sekiro powstawało pierwotnie właśnie jako kolejne Tenchu. Chociaż nazwanie tej serii "souls-like" byłoby nieco na wyrost.

@ladykagami: wiele osob okresla Gothica za prekursora gatunku
  • Odpowiedz