Wpis z mikrobloga

@lx200 nigdy nie biore na powaznie pracownikow "naukowych" (szczegolnie w IT), ktorzy cala swoja kariere w branzy opierdaja na p--------o na uczelni. Zawsze najlepszymi wykladowcami byli Ci ktorzy normalnie pracowali a uczelnie traktowali jako side job for fun.
  • Odpowiedz
@lx200: bk w ch z tych profesorków, dopiero co pisali że brakuje DZIESIĄTKI TYSIĘCY pracowników w branży IT, i tak od 20 lat w koło Macieju
  • Odpowiedz
@WyjmijKija: trochę racji jednak ma, chociaż przesadził z tymi procentami moim zdanie. Z drugiej strony w ostatnim akapicie jest że nie będzie dywagował jak zmieni się branża xD
  • Odpowiedz
@WyjmijKija: no nie ukrywajmy się, że ma też dużo racji. Chyba każdy bardziej ogarnięty jest w stanie stwierdzić, że większość osób klepiących kod nie będzie już potrzebnych
  • Odpowiedz
@lx200: A co ten profesorek się ma za elitę? Testo już mówił prawdę o polskich uczelniach lata temu. Jaaa p------e xD profesorek on mysli ze jest kims, a jest zerem.
Sam nagabuje na uczelnię, bo złapał bóldupy, że bootcampiarze i kursiarze z Udemy robią lepsze wykłady niż on dla studentów. BO JA CHCĘ GATEKEEPING, ale taki, że studenci będą mi lizać rowa na zaliczenie xD.

Patrzcie https://sin.put.poznan.pl/people/details/mikolaj.morzy
3 ksiazki napisal
  • Odpowiedz
@lx200 myślę, że większość panów dokturow na polskich uczelniach technicznych to się wuja zna na wdrażaniu systemów it. Ale za to znają się na pisaniu bubble sortow długopisem
  • Odpowiedz
Na ten moment nie ma szans żeby AI zastąpiło klepaczy kodu, niedawno testowałem co chatgpt wysmaruje mi w oparciu o dokumentację pewnego API i to się jedynie do kabaretu nadawało.
  • Odpowiedz