Aktywne Wpisy

Paszczakova +30
Przyjdzie dziś paczuszka

źródło: 1000001962
Pobierz
iquiet 0
Co może pójść nie tak przy wymianie klocków hamulcowych?
Nie chce mi się czekać na wolny termin u mechanika a obejrzałem filmiki to w sumie nie jest to jakoś bardzo trudne. Tyle, że pierwszy raz bym to robił i jest obawa, że jak nie złożę to mechanik do mnie będzie musiał przyjechać bo z rozebranymi hamulcami nie zajadę do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mechanikasamochodowa
Nie chce mi się czekać na wolny termin u mechanika a obejrzałem filmiki to w sumie nie jest to jakoś bardzo trudne. Tyle, że pierwszy raz bym to robił i jest obawa, że jak nie złożę to mechanik do mnie będzie musiał przyjechać bo z rozebranymi hamulcami nie zajadę do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mechanikasamochodowa
#nieruchomosci #demografia #ekonomia #polska #wroclaw #ciekawostki #pracbaza
źródło: temp_file7555826350793472565
PobierzNa Warmii i Mazurach praktycznie każde większe miasto jest w kryzysie.
Wschód województwa lubelskiego również ma spore problemy. Przy czym mówimy tu o najbiedniejszym regionie kraju.
Na Dolnym Śląsku mają chociaż mocne miasto wojewódzkie. Takie warminsko-mazurskie to same umieralnie plus słabiutki Olsztyn.
To już nie po prostu urbanizacja, ale metropolizacja i jak na razie zapowiada się, że przyniesie więcej wad dla kraju niż zalet.
@Slavcel: Brak polityki regionalnej opierającej na modelu polaryzacyjno-dyfuzyjny zbiera swoje żniwa teraz.
5km od wrocławia są miejscowości, które mają jedną drogę dojazdową i nie są wyasfaltowane. Lata zaniedbań i promowanie Wrocławia wyjdzie
@Snowflake_: Głuchołazy to Opolszczyzna. Jeśli chodzi o Dolny Śląsk, to smutnym miastem jest Kłodzko, Bielawa tudzież Nowa Ruda.
Dolny Śląsk ma to błogosławieństwo i przekleństwo, że często przechodził z rąk do rąk. Do mniej więcej lat 70 ścianę zachodnia uznawano za potencjalny poligon na kontrofensywę wojsk NATO. Nie inwestowano tu mocno. Po czasach niemieckich tak naprawdę Dolny Śląsk odżył od 2004, jak zachodni kapitał tutaj wjechał na grubo. Orbity Wrocławia
@Dejvidek25: nie wiem czy ta mapka to jest z tej książki ale problem jest też tam opisany.
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4968604/zapasc-reportaze-z-mniejszych-miast