Wpis z mikrobloga

• 4
@pearl_jamik Z numerem 1 mogę się zgodzic, 2 częściowo, jednak dla przeciętnego Janusza jak ja wprowadzenie wtyczek USB C nie jest takim złym pomysłem.
  • Odpowiedz
  • 104
@pearl_jamik google mogło linkować do wszystkich map, wraz z konkurencją, żeby użytkownik widział, że ma wybór. Woleli nie linkować wcale, ale to unia jest zła xD
  • Odpowiedz
@pearl_jamik @Aesss tyle, że to co OP napisał przy 1 i 2 to zwykła manipulacja, Google może linkować do swoich map, tylko musi dawać linki też do innych map, żeby ludzie mieli wybór, ze względu na pozycję monopolisty w usłudze map, w USA tak samo monopol jest zwalczany.

No i to samo tyczy się Microsoftu, w Windowsie mogą sobie dawać co chcą i to robią, przy niektórych rzeczach jak np.
  • Odpowiedz
a mi się te regulacje podobają.

@fraciu: No niby w jaki sposób to że google nie linkuje w wyszukiwaniach do google maps jest w porządku? Jest to najbardziej irytująca rzecz odkąd to wprowadzili, bo nie mozesz jednym kliknięciem sobie wyswietlic adresu tylko musisz najpierw wejsc w mapy i dopiero wpisac
  • Odpowiedz
niektórzy lubią być pod batem

@pearl_jamik: tylko że "niektórzy" typu ty czy ja jesteśmy nieskończenie bardziej pod batem korpogigantów, niż pod batem regulacji dla tych korpogigantów. Dla nas im bardziej te molochy są dociskane, tym wyłącznie lepiej. Wychodzi więc z prostej dedukcji, że jedynym kto lubi być pod batem jesteś ty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@pearl_jamik Normalnie jak chłop piszący że się nie dziwi że Pan zły jak mu nie pozwalają wsi z chłopami komu chce sprzedać. Biedy Pan przez króla uciskany.
  • Odpowiedz
  • 4
@secs tu chodzi o ile dobrze pamiętam o monopol google, i żeby pokazywała inne firmy. Czy uciążliwe? Da się przyzwyczaić a może wyrośnie jakiś konkurent, dla tego molocha.
  • Odpowiedz
@secs: Według mnie też jest to irytujące, ale trzeba sobie radzić tak jak i z reklamami.

Ściągasz wtyczkę do przeglądarki i przycisk "MAPS" normalnie się pojawia.
  • Odpowiedz