Wpis z mikrobloga

@pearl_jamik: No dobra, microsoft instaluje Ci aplikacje szpiegowską, która wyciąga o Tobie wszystkie informacje, śledzi każdy ruch na Twoim komputerze i może z tymi informacjami zrobić co chce, sprzedąć je komu chce. No przecież mogą, bo to ICH system operacyjny. Nie podoba się, nie korzystaj. A że to monopolista? Oj, przykro mi...
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: ale Ty nie rozumiesz, że to z tym USB-C to działa w taki sposób:
- UE narzuca regulacje żeby ludziom w UE żyło się lepiej
- firmy muszą się dostosować, jeśli chcą sprzedawać na rynek UE
- jeśli się nie dostosują, muszą zapłacić kary (czemu cła dobre, kary złe?)
- firmy ze względu na chęć sprzedawania na rynek UE, dostosowują się, bo dla nich się to bardziej ekonomicznie opłaca
  • Odpowiedz
@jedrek1212 mogą, tylko muszą też linkować do konkurencji i wybrali nie linkować wcale. Może Twoja przeglądarka zapytała Cię w pewnym momencie której wyszukiwarki chcesz używać? To było spowodowane tymi samymi przepisami.
  • Odpowiedz
  • 1
@jedrek1212 no ale zapędy monopolistyczne też nie są dobre. Przeżyjesz. Czasem trzba patrzeć dalej niż czubek swojego nosa. Zawsze komuś coś nie będzie pasować.
  • Odpowiedz
Jako konsument wolałbym mieć po prostu link do map googla gdy korzystam z wyszukiwarki googla

@jedrek1212: no przykro mi bardzo, ale ja jako konsument wolę, aby monopole były zwalczane
  • Odpowiedz