Wpis z mikrobloga

google nie może sobie linkować do swoich map

te regulacje są akurat bardzo w porządku xddddd

@Gaboleusz: Jasne że tak. Tym bardziej że istnieje świetna konkurencja dla google maps, która nie mogła się dotąd przebić tylko ze względu na ten wstrętny, monopolistyczny przycisk "mapy" w wyszukiwarce. Świat uratowany. Dziękujemy, pan unia.
  • Odpowiedz
@fraciu: @Gaboleusz: przecież to z google maps to utrudnianie życia, trzeba extensiony instalować żeby normalnie funkcjonować. Nie wiem do czego się odnosi punkt 2). A obowiązek USB-C jest średni, bo co jeżeli USB-C przestanie wystarczać i powstanie lepsze złącze?
  • Odpowiedz
  • 1
@pearl_jamik a co ma mi w nich przeszkadzać? Nakrętkę potrafię urwać jak trzeba, moja żona też, więc nie widzę problemu. Słomka no może w sejku.

A tobie w czym to przeszkadza? Ale tak na poważnie, co zmienia ci w życiu ta słomka?
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: Jak kupisz sobie auto to jego producent też może sobie przyjść i sobie pozmieniać jego konfigurację bez pytania Ciebie o zdanie? No kurde gościu xD
  • Odpowiedz
A obowiązek USB-C jest średni, bo co jeżeli USB-C przestanie wystarczać i powstanie lepsze złącze?

@niedorzecznybubr: ile lat na tym świecie żyjesz, że nie pamiętasz microusb?

@pearl_jamik: 4. że aby użyć słowa masło to musi być masłem. że aby coś nazwać sokiem, to musi być sok, a nie nektar czy napój czy woda z cukrem. literalnie komunizm. zgadnij czym jest załączony produkt
MamCieNaHita - > A obowiązek USB-C jest średni, bo co jeżeli USB-C przestanie wystarc...

źródło: 81QNA6UlKoL._AC_UF894,1000_QL80_

Pobierz
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr jak będzie coś nowego i lepszego to się zaktualizuje dyrektywę, wcześniej przecież właśnie była dyrektywa odnośnie microUSB, tylko była trochę luźniejsza pod pewnymi względami, co skończyło się tak, że Apple po prostu sprzedawał przejściówki na microUSB.

Póki co nie widać na horyzoncie żadnego następcy USB-C, pamiętaj że mówimy o samym złączu, bo tylko tego dotyczy dyrektywa i wsparcia dla postawowego ładowania w protokole USB. Producenci natomiast mogą sobie tam wpakować
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr no jakoś dyrektywa o microUSB nie zablokowała USB-C. Poza tym nie ma żadnych automatycznych kar za łamanie tej dyrektywy, to Komisja Europejska wszczyna postepowanie wobec podmiotu, który to narusza i nawet przy oczywistych naruszeniach, jak np. ostatnio Apple łamiące DMA, to kończy się tylko na mediacjach i jak podmiot się dostosuje to nawet kary żadnej nie dają.
  • Odpowiedz