Aktywne Wpisy

HADESP2K +132
przysięgam już nigdy nie kupię głupich akcji, tylko etf i obligacje watykańskie 2137 letnie, ale daj mi wyjść panie oracle na zero #gielda
źródło: 1000022389
Pobierz
W końcu!! Doczekaliśmy się zmian, które mają realną szansę ukrócić drogowe piractwo. Od dziś wchodzą NAJOSTRZEJSZE przepisy drogowe od lat!
- Rażąca prędkość + zagrożenie życia = WIĘZIENIE (do 5 lat)
- Nielegalne wyścigi = przestępstwo
- Jazda mimo zakazu = dożywotnia utrata prawa jazdy
- Drift na drodze = mandaty do 5000 zł + utrata prawka
- +50 km/h także POZA MIASTEM = 3 miesiące bez prawa jazdy
- Rażąca prędkość + zagrożenie życia = WIĘZIENIE (do 5 lat)
- Nielegalne wyścigi = przestępstwo
- Jazda mimo zakazu = dożywotnia utrata prawa jazdy
- Drift na drodze = mandaty do 5000 zł + utrata prawka
- +50 km/h także POZA MIASTEM = 3 miesiące bez prawa jazdy
źródło: obraz
Pobierz

Obczajcie to, forum dla programistów, nie ma bardziej zakompleksionych ludzi niż pr0gramiści. Typy publicznie, otwarcie w internecie ujawniają tajemnice biznesowe branży. Chwalą się, ile zarabiają, z dokładnością co do miesiąca i formy umowy. Ja w skarbówce mniej szczegółowe sprawozdanie składam. A tu typy na publicznym forum, gdzie każdy może wejść - HRówka, CEO, pielęgniarka, budowlaniec czy magazynier ujawniają z dokładnością co do grosza ile zarabia się na programowaniu, testowaniu, froncie, etc. Jeśli zastanawiacie się skąd ten kryzys, dlaczego tak wielu ludzi chce się przebranżowić do IT to tu macie odpowiedź. Cuckoldy zachęcają całą Polskę do przebranżowienia, niszczą zawód i ujawniają tajemnice branżowe, osłabiając pozycje negocjacyjne pracowników IT.
Z ciekawości wszedłem sobie na grupę zrzeszającą lekarzy, aby dowiedzieć się jakie stawki oferują lekarzom. Oczywiście elitarne zawody chronią tajemnic zawodowych, szczególnie zarobków. Aby zalogować się na forum dla lekarzy jesteś proszony o numer prawa do wykonywania zawodu! Więc parch z ulicy nie dowie się o jakich kwotach dyskutują lekarze. To ściśle strzeżona tajemnica, aby wyborcze i inne portale nie rozpisywały się o tym że lekarze zarabiają 50k na teleporadach. Elita umie dbać o swoje interesy, wiedzą że pieniądze lubią ciszę. Natomiast wieśniacy z IT chwalą się dookoła zarobkami i piszą poradniki dla Mariuszów z magazynów jak może wbić do branży IT. Taka jest różnica między elitą a plebsem.
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@p0melo: "work&being poor balance" żebyś przypadkiem się nie dorobił szybciej niż twój manager, stare, znałem