Wpis z mikrobloga

7 lat temu jak kończyłem szkołę średnią bardzo nie chciałem iść do pracy bo wiedziałem ,że to nie dla mnie 8h dziennie życia marnować żeby tylko mieć na podstawowe potrzeby, ale musiałem opłacić studia zaoczne i się jakoś utrzymać, dzisiaj już od kilku lat pracuje w #korposwiat i to jest masakra, dzien w dzień marnujesz 8 najlepszych godzin każdego dnia, żeby później zrobić obiad, posprzątać i iść spać i tak do weekendu, tak bardzo muszę coś wymyślić, że wytoczyć się z tego kółka bo inaczej życie które jest jedno przeleci przez palce, już nawet nie dziwię się, że ludzie wolą udawać debili w internecie czy wstawiać zdjecia na only fansa byle by tylko nie iść na etat bo to katorga, chwilę pracowałem na #produkcja u #januszbiznesu no i jak ludzie mogą to robić całe życie to już w ogóle tragedia, jakieś magazyny etc

#pracbaza #praca #programowanie #programista15k
  • 238
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GiorgioDiStefanAntonio: przejdzie Ci. Praca to tylko praca, wysilasz się na 30% i jest okej.

Korporacje nie są złe, chociaż te w Polsce jedne z gorszych, traktowane jako tania siła robocza z polskimi menadżerami do poganiania niewolników. A Polakowi dać odrobinę władzy, to jak dać małpie karabin maszynowy…
  • Odpowiedz
Korporacje nie są złe, chociaż te w Polsce jedne z gorszych, traktowane jako tania siła robocza z polskimi menadżerami do poganiania niewolników. A Polakowi dać odrobinę władzy, to jak dać małpie karabin maszynowy…

@kimunyest95: Choć są stopień gorsze np. koreańskie z ich kulturą korporacjonizmu i z--------u. Nawet nie ma się za bardzo komu poskarżyć lub zgłosić gdziekolwiek, bo korporacja jest większa niż państwo z którego się wywodzi i korumpuje polityków,
  • Odpowiedz
  • 100
@owsikalfred: Ci fizole zarabiający jakieś kokosy to drobny odsetek, większość rypie za śmieszne stawki i gdyby nie nadgodziny to mieliby tylko na podstawowe potrzeby i opłaty.
  • Odpowiedz
już nawet nie dziwię się, że ludzie wolą udawać debili w internecie czy wstawiać zdjecia na only fansa byle by tylko nie iść na etat bo to katorga

@GiorgioDiStefanAntonio: oj tak.

Dobrą opcją jest prowadzenie jakiejś małej firmy, praca luźniejsza a kasa sporą. Przede wszystkim nie pracujesz w sposób ciągły.
  • Odpowiedz
@owsikalfred: różnią się znacznie bo tyrają w znoju i gnoju, pracownik biurowy też się męczy ale to nie jest do porównania, wiem bo spróbowałem obu, praca fizola upadla
  • Odpowiedz