Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dostałem propozycję pracy oddaloną o 50 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. I nie wiem co zrobić. Obecnie zarabiam w porywach 5500 zł, ale mam blisko. Tam około 11 000 zł, tylko dojazd 50 kilometrów w jedną stronę, ale autostradą. Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy? #pracbaza #pytaniedoeksperta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ja to widzę tak: przelicz ile teraz zarabiasz netto na rekę uwzględniając czasy dojazdu. Sprawdź na mapie ile czasu wyjdzie cie dojazd w nowe miejsce oraz jakie beda koszty paliwa. Odejmij to od nowej stawki i przelicz na zarobki na godzine netto (znowu uwzględniajac nowy czas dojazd). Na koncu zastanów sie co Cie trzyma w starym miejscu i jakie nowe perspektywy moze dać ci nowy spot. No i sobie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no jaszka, przecież nie wiesz, do czego to cie doprowadzi. Pozarabiasz więcej, doświadczenie do negocjacji przy kolejnych rozmowach, 50km autostradą to szybciutko.
przecież nie wiesz jak to się potoczy i co bedziesz robił za rok, a może przeprowadzisz się tam, a może będziesz miał inną pracę, a może tak będziesz dojeżdżał i będzie ok, a może cię to wkurzy i poszukasz innej roboty, ale już z wiedzą, że możesz
  • Odpowiedz
Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy?

@mirko_anonim: Ja bym się ładował. To pensja x2. Znam takich, których dojazd relaksuje, muzyczki można posłuchać, wyciszyć się przed powrotem do domu. Może tobie też się spodoba, a jak nie to przecież nie podpisujesz umowy do końca życia...
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim bierz. Kup sobie abonament na audiobooki i słuchaj w drodze. Polecam. Ja dojeżdżam 1:30 h i daje radę. Pieniądze i atmosfera w pracy też są ważne.
  • Odpowiedz
  • 8
Miałem podobną sytuację, mailem 6000 netto Dostałem propozycję na LinkedIn na za 10500 netto tylko że 70km (15km wsiam i reszta ekspresówka) w jedną stronę. I teraz jeżdżę 140 km dziennie. LPG mnie wynosi około 900 zł/mc.
Bierz i się nie zastanawiaj. Ja jeżdżę 1h w każdą stronę. Do poprzedniej pracy miałem 20 minut jazdy do miasta.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: xDDD 50km autostradą to 30 minut, jak robiłem w wawie i dojeżdżałem z zadupia 1h w jedną stronę to było mi smutno dopóki nie odkryłem że warszawiaki jadą 1h z jednej dzielnicy na drugą xDDD
  • Odpowiedz