Wpis z mikrobloga

@kromeczek: W sumie Steam Link obsługuje foveated streaming już teraz na Queście Pro, ale i tak lepsza jakość obrazu jest przez Virtual Desktop, jak się dobrze wszystko poustawia (choć tam foveated streamingu nie ma). Za to nic chyba nie mówią o foveated renderingu, a miałem nadzieję, że będzie.

@Leniek: No to zajebiście, biorę w ciemno.

• Odpowiedz
@kromeczek: Na quest 3 nie miałem w sumie opóźnień ale trzeba być blisko źródła Wi-fi.
Jak ktoś ma questa to nie warte zachodu. Jakby miał OLED'y to bym się jeszcze zastanowił, bo tutaj jak dla mnie jest największa wada questa.
  • Odpowiedz
@xgre: Ciężko trochę z fovated rendrering, bo VRS to raczej musi mieć udział developera i silnika w tym. Nie zrobisz tego po stronie sterownika. Może jakby była jakaś integracja z SteamApi, jako pośrednik, ale dalej silnik czy każdy shader musi to wspierać, a więc dalej wymaga to świadomego udziału developera.
  • Odpowiedz
@xgre: rendering chyba tylko jak gra wspiera czyli chyba na kompie z tym różnie, streaming na wszystkich i z tego co kilka filmików przeklikalem to ma być zdecydowanie lepiej niż u konkurencji jeśli chodzi o opóźnienia, dodatkowo ma odpalać pliki APK, chyba sugerowali tym jakieś odpalanie sklepu oculusa czy gier bo to chyba bangla na jakiejś wersji Androida albo czymś podobnym

@Doome7 tu jest dedykowana antena i nadajnik wifi
  • Odpowiedz
@Panjanpan: wow, ale ten vr, r------ł mi łeb
nawet nie musisz mieć routera, inside-out tracking, może działać standalone bez kompa, eye-tracking z dynamiczną rozdzielczością
tylko widać od razu, że headband będzie słaby. nawet jak będzie bardzo lekki to musi mieć coś od góry, żeby to było wygodne na dłużej niż godzinę
  • Odpowiedz
@Panjanpan: Wygląda super, czekałem aż wydadzą następcę indexa, ale się nie doczekałem. tylko kontrolery wyglądają na lekki downgrade. Nie rozumiem braku pasków na dłonie. Poprzedni też miał bardzo rozbudowane śledzenie dłoni(chyba bardziej niż quest 3, ale nigdy nie miałem okazji sprawdzić). Trochę słabo że selling point indexa osłabili. Ekran niestety lcd z taką sobie rozdzielczością. Ta komórka też w ogóle niepotrzebna jak dla mnie, gram i tak tylko z komputera,
  • Odpowiedz
Ciężko trochę z fovated rendrering, bo VRS to raczej musi mieć udział developera i silnika w tym.

rendering chyba tylko jak gra wspiera czyli chyba na kompie z tym różnie

@kromeczek: @szynall: Z tego co mówią w recenzjach, to FOVated Streaming (nie rendering) będzie wspierany w każdej grze, nawet jeśli dev ma w nosie. Chyba dzięki temu jak sam ten dongle WiFi pracuje i dzięki temu, że mają
Armanz - >Ciężko trochę z fovated rendrering, bo VRS to raczej musi mieć udział devel...
  • Odpowiedz
Ekran niestety lcd z taką sobie rozdzielczością

@Rihs: Obecnie nie ma jeszcze hardware, który byłby w stanie wyrenderować obraz dla np 8K przy tych 90+ FPS. Przecież tutaj jest renderowane dla każdego oka. Już teraz przy Queście taka 5090 potrafi się zadławić.
  • Odpowiedz